Herstel yoga bij kanker en chronische ziekte

Herstel yoga bij kanker en chronische ziekte

Herstel-Yoga is een zachte, helende yoga speciaal ontwikkeld voor mensen met of herstellende van kanker of een chronische aandoening. Herstel-Yoga maakt gebruik van veilige en effectieve mind-body technieken zoals yoga asana’s, kalmerende ademtechnieken, meditatie of mindfulness, compassie en ontspanningsoefeningen. Alle oefeningen zijn er op gericht het zelf-herstellend vermogen te versterken en gezondheids- en psychische klachten te verminderen.

Al deze onderdelen van yoga helpen om lichaam en geest meer in balans te brengen. Door yoga bij kanker ontspannen lichaam en geest, het immuunsysteem wordt actiever, stress en ontstekings- reacties in het lichaam gaan omlaag. Zo kan herstel-yoga de kwaliteit van leven verbeteren.

Herstel Yoga is effectief tijdens en na de behandeling voor kanker. Alle oefeningen zijn er op gericht het zelf-herstellend vermogen te versterken en gezondheids- en psychische klachten te verminderen. Ook mensen die na behandeling niet meer beter worden kunnen veel baat hebben bij herstel-yoga om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Deelname aan de lessen herstelyoga vindt alleen plaats na een persoonlijke intake en privéles.  De groepen bestaan maximaal uit 12 personen (doorgaans minder), maar ook een individueel begeleidingstraject is mogelijk.

De kosten bedragen € 160 per tien lessen (op basis van een strippenkaart) en € 65 voor een intakegesprek en privéles. De lessen duren 90 minuten.

Holistisch

Herstel-yoga bij kanker is onderdeel van een holistische kijk op gezondheid en gezondheidszorg.  Hierin wordt reguliere zorg gecombineerd met complementaire methodes die bewezen effectief en veilig zijn. We werken daarin samen met het ziekenhuis Rijnstate-Arnhem. Vanuit het Integrative Medicine spreekuur kunnen mensen naar ons worden doorverwezen. Ook zijn we aangesloten bij het Oncologisch Netwerk Renkum en het overkoepelende Oncologie Netwerk Midden Gelderland. Deze netwerken bestaan uit professionals met als doel de kwaliteit van leven te verbeteren van mensen met kanker en hun naasten door kwalitatief goede zorg en ondersteuning in hun eigen omgeving

Herstel- Yoga is een methode waarvoor overtuigend wetenschappelijk bewijs is.  Meer informatie daarover vind je op de website van de stichting yoga en kanker.

 

Kwaliteitsregister yoga bij kanker

Yoga bij kanker is anders dan Yoga voor ‘gezonde’ mensen. Daarom zijn Yoga docenten die mensen met kanker begeleiden hiervoor goed opgeleid. Yoga docenten die zijn toegelaten tot het kwaliteitsregister yoga bij kanker voldoen aan hoge eisen. Voor Zweiersdal zijn Jannet Groenewold en Abha Hontelez de docenten in dit programma.

Vanuit het kwaliteitsregister worden deze yogadocenten automatisch opgenomen in de IKNL verwijsgids bij kanker.

 

Docenten