Docenten

Jannet Groenewold

Docent Yin yoga en Herstel yoga bij kanker en chronische ziekte

Jannet Groenewold (1966)

De ontdekking wat yoga voor mij kon doen was een feestje… Na mijn studie verpleegkunde reisde ik in 1988 door India en kwam voor het eerst in aanraking met yoga, wat destijds nog ver van mijn bed stond. Nu vele jaren later is het volledig een onderdeel in mijn leven. Yoga is voor mij een levensbron, ik ervaar spirit, kracht, rust, zingeving maar ook humor…

De afgelopen 25 jaren was ik werkzaam als manager in de gezondheidszorg en combineerde dit de laatste 10 jaren met coaching/lesgeven. Ondertussen heb ik vele opleidingen en bijscholingen gevolgd, waaronder: de 3 jarige DRU YOGA, YIN module 1-4, YOGA NIDRA, Critical aligment & Back Mitra, intuïtieve massage, zwangerschapsyoga, bedrijfsyoga, stoelyoga, (lijfgerichte) NLP coaching en de 2 jarige lifestyle Ayurvedisch therapeut. Vanaf 2021 ga ik fulltime mij hierin verder ontwikkelen, waar(wandel) coaching en yogalessen mijn grootste drijfveren zullen worden.

Bij het Zweiersdal mag ik vanaf maart ’21 de YIN YOGA lessen op de dinsdagavond gaan verzorgen.
Voor mij persoonlijk voelt YIN als thuiskomen en dat werkt door in mijn lessen. Yin yoga is anders, het werkt niet alleen op het fysieke lichaam, het werkt ook mentaal/emotioneel en energetisch. Door niets te doen (zo lijkt het vaak in een yin houding) gebeurt er juist zo veel. Yin leert je om in ‘dit moment’ te zijn, contact te maken met je lichaam, te observeren wat poses met je doen, als een soort interne onderzoeker en om alles wat zich aandient te erkennen en te accepteren. En dan verzacht het lijf en wordt het rustig in lichaam en geest….
Dat is wat YIN yoga voor mij is, weer in contact komen met jezelf, in stilte en ontspanning, in verbinding met je hart en lichaam. Zonder verwachtingen, zonder strijd en met de nodige humor….
Door mijn lessen hoop ik voor jou daarin iets te kunnen betekenen!

 

Docenten