Docenten

Gauranga Hontelez

Eigenaar Zweiersdal, Docent Klankyoga en meditatie en Satsang

Al vele jaren beoefen ik het zingen, reciteren en bestuderen van mantra’s. Het is een belangrijk onderdeel van mijn spirituele discipline. Het wordt de Yoga van Klank genoemd. Ik werk als life- en spiritueel coach, klanktherapeut en docent-musicus. Daarnaast bouw ik in mijn eigen atelier klanktafels en monochords. En vanaf 1 januari 2023 ben ik samen met mijn partner Abha de eigenaar van Yogacentrum Zweiersdal. Een heel voorrecht!

Muziek, spiritualiteit en de natuur zijn belangrijk in mijn leven. Ik zong op mijn vijftiende in een jongerenkoor en ben sindsdien blijven zingen, vooral oude muziek, van Gregoriaans tot laat Barok. De natuur heeft me al vroeg in mijn leven eenheidservaringen bezorgd en ik realiseer me pas sinds ik mediteer wat de natuurwandelingen die ik als tiener maakte, mij hebben gebracht: contact met het Absolute.

Al die aspecten komen perfect samen in wat ik momenteel doe. Na een loopbaan als docent en manager in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs heeft het leven mij een andere invulling aangereikt. De ontmoeting met mijn spiritueel leraar Sri Vasudeva in 2005 speelde daarin een cruciale rol. Hij heeft mij laten ervaren wat het chanten van mantra’s met mensen doet. Niet lang daarna kocht ik mijn eerste Indiase harmonium en niet lang daarna bespeelde ik het op allerlei plaatsen, met vele mensen. Inmiddels verzorg ik er opleidingen mee en importeer ik harmoniums en diverse andere Indase instrumenten. Bij Zweiersdal verzorg ik de lessen nadayoga: de yoga van klank en geef ik diverse opleidingen en bijscholingen waarin klank en mantra centraal staan.

Wil je meer weten over mijn activiteiten met mantra, spiritualiteit en muziek? Kijk op www.mantrazingen.nl of neem een kijkje op www.indiaasharmonium.nl .

 

Docenten