Docenten

Evelien van Straaten

Docent Yin yoga

‘Alles is altijd in beweging en verandert voortdurend. Daarmee omgaan is voor ons mensen een grote uitdaging’, is de visie van Evelien. Zelf zoekt ze die beweging steeds weer op door in nieuwe uitdagingen en door zich te blijven ontwikkelen en te leren.

Vanaf 1985 werkt Evelien met mensen.  Ze begon in het theater daarna volgde werk in psychiatrie en verslavingszorg als Psychomotorisch therapeute.  ‘Ik ontwikkelde een werkwijze waarin ik actief vorm gaf aan de wisselwerking tussen lichaam en geest. Ik leerde mensen zelf meer de regie te pakken in het omgaan met geest en lichaam. Ik vind het mooi om aan te sluiten bij de mensen die ik ontmoet en aandacht te hebben voor wat er speelt in hoofd, hart en lichaam’.
Ook in haar werkzaamheden als herstelcoach voor mensen met chronische klachten en in het onderwijs als teamleider was contact maken, aansluiten en nieuwe richtingen aangeven een mooie taak.

Sinds 2011  werkt Evelien als Mindfulnesstrainer. ‘Ik ontdekte wat aandacht en meditatie kan betekenen voor mij en mijn cursisten.’
Evelien verdiepte haar Mindfulnesstrainerschap door de vervolgopleidingen bij Trish Bartley en David Dewulf en door de Yinyoga teacheropleiding bij Johan Noorloos. Yin Yoga sluit naadloos aan bij Mindfulness en werkt aan soepelheid in lichaam en geest.
Ze kreeg tijdens haar Yin Yoga-opleiding intensief les van Jose de Groot.  Jose  werd opgeleid door de grondleggers van Yin Yoga; Paul Grilley en Sarah Powers. Een Yin Yang opleiding bij Skadi van Paaschen volgde daarna en voorlopig is ze nog niet uitgeleerd…
In 2019 is Evelien opgeleid tot Welness masseur.

Evelien verzorgt de les: Yin yoga.

Docenten