Docenten

Evelien van Straaten

Eigenaresse, Docent Easy Yoga, Yin Yang Yoga, Mindfulness, Yin yoga, Herstel yoga, Vroege ochtendmeditatie Live & online en Holistische yoga

“Alles is altijd in beweging en verandert voortdurend. Daarmee omgaan is voor ons mensen een grote uitdaging”, is de visie van Evelien. Zelf zoekt ze die beweging steeds weer op door in nieuwe uitdagingen en door zich te blijven ontwikkelen en te leren..

Vanaf 1985 werkt Evelien met mensen. In psychiatrie, theater en verslavingszorg, met mensen met chronische klachten en in het onderwijs als teamleider. Rode draad is aansluiten bij de mensen die ze ontmoet en aandacht voor wat er speelt in hoofd, hart en lichaam. “Als Psychomotorisch therapeute ontwikkelde ik een werkwijze waarin ik actief vorm gaf aan de wisselwerking tussen lichaam en geest. Mindfulness sluit daar sinds 2011 naadloos op aan.“ Als Mindfulnesstrainer ontdekte Evelien wat aandacht en meditatie kan betekenen voor haar en haar cursisten. Evelien verdiepte haar Mindfulnesstrainerschap door de vervolg opleidingen bij Trish Bartley en David Dewulf.
Evelien gelooft in een leven lang leren en ontdekte de waarde van Yin yoga. “Yin Yoga sluit naadloos aan bij Mindfulness en werkt aan soepelheid in lichaam en geest”. Yin Yoga teachertraining bij Johan Noorloos en kreeg intensief les van Jose de Groot die zelf werd opgeleid door Paul Grilley en Sarah Powers, de grondleggers van Yin Yoga. Een Yin Yang opleiding bij Skadi van Paaschen volgde daarna en voorlopig is ze nog niet uitgeleerd. In 2019 is Evelien opgeleid tot Welness masseur.

Evelien runt sinds 1 januari 2019 Yogaschool Zweiersdal.  Evelien verzorgt zelf de lessen: Easy Yoga, Yin Yang Yoga, Mindfulness, Yin yoga, Herstel yoga, Vroege ochtendmeditatie Live & online en Holistische yoga.

Docenten