Dynamische Hatha Yoga

Dynamische Hatha Yoga

We zijn steeds meer in ons hoofd gaan leven. We denken veel na, piekeren, analyseren en plannen. En voor een goede balans is het belangrijk om in contact te zijn en blijven met je hele lichaam.
Ons lichaam is ons thuis, het voertuig waarmee we ons door het leven bewegen, het kompas in onze gevoelens en dat ons een seintje geeft wanneer het goed of slecht met ons gaat.

In de lessen dynamische yoga ga je aan de slag om het contact met je lichaam te versterken. Het doel is niet om een perfecte houding aan te nemen, maar om jezelf te ervaren, te voelen en goed naar signalen te luisteren. Je wordt er fitter, flexibeler en sterker van. Je algehele gezondheid gaat er op vooruit, stress neemt af en je kunt er vaak beter van slapen.

Dynamische yoga houdt in dat er afwisseling is tussen statische en dynamische houdingen, gebaseerd op de hatha yoga. Bij de oefeningen maak je gebruik van attributen die de uitvoering ondersteunen. Door variëteit, speelsheid, maar ook de rust om naar binnen te keren, krijgt je lichaam even alle aandacht. Tijdens deze momenten zal jouw ‘Monkey Mind’ even stil gelegd worden. En wanneer de gedachtestroom is stilgelegd ervaar je werkelijke ontspanning en rust.

Bij yoga gaat het niet om competitie of prestatie. Je hoeft niet lenig te zijn om mee te kunnen doen, want de meeste oefeningen kun je op verschillende manieren uitvoeren. Daarom zijn deze lessen in principe geschikt voor iedereen: mannen en vrouwen, van jong tot ouder.

Dynamische Hatha Yoga wordt gegeven door

Docenten