Chi Neng Qigong

Chi Neng Qigong

Chi Neng (Zhineng) Qigong is een Chinese bewegingsleer die over de hele wereld beoefend wordt. Deze medische qigong vorm is bekend en geliefd vanwege het krachtige effect op de gezondheid. De eenvoudige oefeningen stimuleren je energie (qi) en maken je ontspannen en krachtig.
Met rust in je hoofd kun je de regie nemen over je leven: fysiek, emotioneel, mentaal en sociaal.
Het geeft rust, stabiliteit, energie, kracht en beweeglijkheid en verruimt het bewustzijn. Juist in tijden waarin er rondom ons veel gebeurt – zoals nu – geeft het ondersteuning en inzicht op een diep niveau. In verbinding met elkaar en met het leven.
Centraal in Chi Neng Qigong staat het begrip ‘qi’. Alles is qi (energie). Qi is de onzichtbare kracht in de natuur. Qi is de meest fundamentele substantie die overal in het universum voorkomt. Het zit in alles wat in onze wereld bestaat en verbindt alles met elkaar. In ons lichaam worden alle processen aangestuurd door qi. Qi stroomt in, en door ons heen. In Chineng Qigong werk je met deze ‘qi’. Een van de eigenschappen van qi is dat het onze aandacht volgt. Door het doen van de oefeningen laat je de qi vrij stromen in het lichaam en open je ook de kanalen tussen je lichaam en je omgeving/ universum. Je voedt als het ware je lichaam met de zuivere, sterke qi uit het universum.
De lessen zijn zowel voor beginners als voor gevorderden.

 

Docenten