Agenda

6 okt 2019 10:00 t/m 6 okt 2019 12:00

XL les Critical alignment “Lichter leven”

XL les Critical alignment “Lichter leven”

Deze les gaan we aan de slag met het bovenlichaam: ruimte voelen in de borst, het strekken van de bovenrug en spanning kwijtraken in schouders. We gebruiken de typische Critical Alignment tools zoals het stripje, boogje en het hoofdstandbankje. Na de les voel je je lichter, open & in verbinding met jezelf en de wereld om je heen. We onderzoeken thema’s als kwetsbaarheid, hardheid loslaten en kunnen terugvallen op jezelf. Kom 6 oktober naar de les en geef jezelf deze ervaring cadeau!

Wat is Critical Alignment Yoga?
Critical Alignment Yoga (CAY) is een vorm van yoga die intensief aanvoelt, maar geen yoga ervaring, conditie of flexibiliteit vereist. Juist wanneer je fysieke klachten of blessures hebt, is deze stijl geschikt ter ondersteuning van een behandeling van een ostheopaat of fysiotherapeut.

De methode is uniek: Critical Alignment is erop gericht de bewegingsspieren te ontspannen en het lichaam zó uit te lijnen dat de houdingsspieren weer geactiveerd worden. Chronische spanningen kunnen wegvallen en het lichaam voelt lichter en beweeglijker aan. Het is een stijl ontwikkeld door Gert van Leeuwen, zie voor meer informatie www.criticalalignment.nl. Met behulp van tools maken we fysieke spanning voelbaar en word je geconfronteerd met jouw (bewegings)patronen. We bewegen met zachte aansturing en ademhaling naar deze spanning toe om deze tot in de kern op te lossen. Daarnaast leren we een nieuwe coördinatie en bouwen we kracht op om deze nieuwe patronen te ondersteunen. De techniek, het zelfonderzoek en de eigen ervaring staan centraal in de methode.

Aanmelden kan  via momoyoga of stuur een mailtje naar info@zweiersdal.nl

Lokatie
Yogaschool Zweiersdal
Weverstraat 65
Oosterbeek, Gelderland 6862 DK

Docenten