Agenda

15 jun 2024 10:00 t/m 16 jun 2024 16:00

Tweedaagse workshop Thaise massage door Selle Postma

Tweedaagse workshop Thaise massage door Selle Postma

Yoga voor de luie mens
Thaise Massage wordt ook wel ‘Yoga voor de luie mens’ genoemd doordat de masseur de yoga strekkingen doet. Zo ondergaat de gemasseerde deze vanuit een diepere meditatieve ontspanning dan wanneer die de yoga strekkingen zelf zou doen. Thaise yogamassage bestaat uit een op elkaar afgestemde combinatie van yoga met acupressuur. De massage werkt zowel fysiek als energetisch diep door. De massage vergroot de energiedoorstroming en flexibiliteit van degene die het ondergaat. Na een sessie wissel je van rol.

Massage als meditatieve dans
Ook voor de géver kan je de massage als yoga zien. Je zoekt naar dezelfde rust, ontspanning en aandacht in je bewegingen als wanneer je yoga doet. Dat is uniek aan Thaise Yoga massage; dat het niet alleen fijn is om te krijgen, maar óók om te geven. Het geven van een massage is als een meditatieve dans, en deze meditatieve staat is zowel de sleutel tot een goede massage als het doel ervan.

In deze tweedaagse cursus leer je een massage geven voor het hele lijf. De technieken die je leert zijn niet moeilijk aan te leren, zeker niet als je al ervaring hebt met yoga, en voelen gelijk fantastisch! Je komt weer in contact met het helend vermogen van je handen en je aanwezigheid. Ook leer je als je gaat masseren je eigen lijf en bewegingspatronen weer beter kennen.

Over de kleding heen
Thaise Massage wordt gegeven op een mat op de vloer. Het masseren wordt over de kleding heen gedaan en is veilig en respectvol. Een cursus Thaise Yoga Massage komt altijd met een bijzonder ontspannen sfeer. Je hoeft geen ambitie te hebben om masseur te worden, de lessen zijn ook een fantastische manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. En uiteraard krijg je tijdens de les evenveel massage als dat je geeft!

Voor yogadocenten is deze cursus een extra aanrader: het is waanzinnig interessant om de spanning die je normaal alleen zíet tijdens de yogales, nu ook te voelen onder je handen. Bovendien geven de massage technieken onmiddellijk verdieping aan je manuele correcties.

Ervaring is niet nodig
Je hebt voor deze cursus geen ervaring nodig, iedereen is welkom. Je mag samen met een partner komen, of alleen. Eén kanttekening: omdat we masseren op de vloer, moet je wel goed op je knieën kunnen staan. Je krijgt een reader met al het materiaal, zodat je alles thuis weer rustig kan nalezen en oefenen.

Selle Postma
Selle heeft ruim 20 jaar ervaring met Critical Alignment Yoga.
Ze is opgeleid door Gert van Leeuwen, en heeft een eigen yogastudio in Deventer. Deels zul je in de lessen duidelijk de visie van Critical Alignment aangereikt krijgen, maar nog meer zal ze je vragen om steeds zelf onderzoekend te zijn over het hoe en waarom van yoga (asana’s).

Datum: zaterdag en zondag 15 en 16 juni 2024 (tweedaagse)
Tijd: 10.00-16.00 uur.
Kosten: € 235,- incl. 21% btw. de prijs inclusief een full color syllabus
Aanmelden via Momoyoga

Lokatie
Yogaschool Zweiersdal
Weverstraat 65
Oosterbeek, Gelderland 6862 DK

Docenten