Agenda

29 dec 2023 14:00 t/m 29 dec 2023 16:00

Midwinter klankreizen: De verbindende kracht van de framedrums.

Midwinter klankreizen: De verbindende kracht van de framedrums.

Zweiersdal biedt je met liefde en plezier de workshop “De verbindende kracht van de framedrum” aan.

Framedrums, of handdrums, zijn platte drums die je met beide handen speelt terwijl je ze vasthoudt. Ze staan dus niet op de grond, zoals conga’s of djembé’s. Framedrums komen in tradtities over de hele wereld voor. Ze werden van oudsher vaak door vrouwen bespeeld, en ingezet om de samenhang van een gemeenschap te verstevigen, de verbinding met de aarde de bekrachtigen of als genezend instrument. De drums die wij gaan bespelen komen vooral uit het meditarane/midden-oosterse gebied. Deze workshop wordt geleid door Barbara Loen.

Je zou deze workshop ook meditatief drummen of mantradrummen kunnen noemen: de kracht zit in de herhaling van steeds eenzelfde ritme, dezelfde patronen. Daardoor zak je gaandeweg uit je hoofd, in je lijf. De trilling van de drum houdt je tegelijkertijd met beide benen op de grond en werkt als een massage op celniveau.

Ben je nieuwsgierig naar drummen, maar heb je het nog nooit gedaan? Dan is dit je kans om eens te ervaren hoe je sneller dan je dacht kunt framedrummen. En niet alleen het “kan”, maar er ook nog van ontspant en plezier mee maakt! In deze workshop werken we met de 4 basisslagen van de framedrum aan de hand van een mantra. De ervaring leert dat de mantra ondersteunend werkt om de slagen spelenderwijs eigen te maken. (Als zingen voor jou echt niet werkt is dat natuurlijk niet verplicht).

Je zult verbaasd staan over de verbindende en dragende kracht van samen drummen. Ik nodig je van harte uit in de kring!

Vooralsnog is het slechts mogelijk voor één Midwinter Klankreis in te schrijven: we willen uiteraard zoveel mogelijk mensen de kans bieden om deel te nemen. Deze activiteit is gratis toegankelijk voor iedereen die bij Zweiersdal een geldig abonnement of strippenkaart heeft. Introducees zijn ook welkom. Voor een introducé betaal je 15 euro.

Inschrijven: KLIK HIER.

Voor een introducé: stuur een e-mail aan info@zweiersdal.nl en geef aan voor welke klankreis je een introducé mee wilt brengen. Je ontvangt van ons een bevestiging van je reservering. Je betaalt voor de introducé 15 euro contant bij binnenkomst.

Wij wensen je alvast veel plezier!

 

Lokatie
Yogaschool Zweiersdal
Weverstraat 65
Oosterbeek, Gelderland 6862 DK

Docenten