Agenda

24 aug 2024 10:00 t/m 25 aug 2024 00:00

Mantraweekeinde

Mantraweekeinde

Een weekend lang mantra’s zingen! Doe je mee?

Het zingen van mantra’s is “in”. Als gevolg van de populariteit van de hatha yoga is ook het zingen van mantra’s ontdekt en wordt beoefend door grote groepen mensen in de westerse wereld. Het geeft hen verstilling en vreugde. Met die toenemende populariteit is het zingen van mantra’s verwesterd. De van oorsprong oosterse traditie is aangepast en daarmee (voor ons) toegankelijker geworden. Ze heeft daardoor iets gewonnen, maar is ontegenzeggelijk ook aspecten kwijtgeraakt. In dit weekeinde keren we terug naar de bron van de mantra en volgen de weg terug die is afgelegd.

Nāda Yoga

Yoga kent vele stromingen. Eén daarvan is de Nāda Yoga, de yoga van de klank. Nāda Yoga is gebaseerd op een eeuwenoud stelsel van mantra’s, klanken, toonsystemen en andere oefeningen dat tot op de dag van vandaag in ontwikkeling is. Het systeem helpt ons om stress te verminderen, onze gezondheid te bevorderen en onze spirituele ontwikkeling te stimuleren en begeleiden. Zoals alle vormen van yoga vindt het haar wortels in het oude India. Hoewel de Nāda Yoga een zelfstandige stroming is, kan hij perfect worden gecombineerd met nagenoeg iedere andere stroming binnen de yoga. Dit weekeinde is een korte introductiecursus in de Nāda Yoga.

Wat gaan we doen?

Op de allereerste plaats: lekker veel zingen. en omdat het zingen van mantra’s je helpt om stiller te worden, zullen we ook stille, meditatieve momenten hebben. Op die manier kunnen we de vreugde die het zingen oproept beter ervaren. Om het zingen te ondersteunen doen we wat ademhalings- en stemoefeningen.

Gauranga zal het weekend leiden en ondersteunt het zingen met gitaar, Indiaas harmonium, tanpura en, uiteraard, zijn eigen stem.

Voor wie?

Dit retraite-cursusweekend is open voor iedereen. Je kunt de aangereikte kennis en ervaring gebruiken voor je eigen (spirituele) ontwikkeling of inzetten in je professionele praktijk. Het is een fijne actieve manier om een meditatief weekeinde in te richten.

Ben je yogadocent? Dan kun je je lessen verdiepen en verrijken met mantra en klank. Liefhebbers van mantrazang biedt het een verbreding en uitbreiding van het begrip en de ervaring  met mantra’s. Muzikanten en zangers krijgen de mogelijkheid zichzelf meer spiritueel te ontwikkelen. Als klankwerker of -healer ontdek je nieuwe technieken om in te zetten in je eigen praktijk.

Wil je meedoen? Klik HIER om je aan te melden.

 

Lokatie
Yogaschool Zweiersdal
Weverstraat 65
Oosterbeek, Gelderland 6862 DK

Docenten