Agenda

25 feb 2024 10:00 t/m 25 feb 2024 12:00

Leven in openheid

Leven in openheid

Leven in openheid

Welkom bij “Leven in Openheid,” een bijzondere gelegenheid om samen te komen en ons te verbinden met de diepere lagen van ons menszijn (innerlijke zelf) en het grotere geheel om ons heen. Vanaf januari 2024 bieden wij maandelijks een leven in openheid bijeenkomst aan op de zondagochtend van 10-12. Deze bijeenkomsten zijn los te volgen  en geven ons handreikingen voor een meer open, verbonden en vredevol bestaan.

We beginnen de bijeenkomst met een korte meditatie, waarin we uitgenodigd worden om alles wat ons bezighoudt los te laten. We openen onszelf voor het huidige moment en het contact met ons innerlijke wezen. In deze stilte vinden we de ruimte om te verkennen, te ervaren en te ontwikkelen.
Vervolgens introduceren we de puja (mantra prayer) een van oorsprong  eeuwenoud dankgebed. Met zorgvuldige gebaren in ons energieveld en de omringende ruimte, raken we ook ons lichaam aan en openen we ons bewustzijn.  De mantra klinkt in het Sanskrit, en ze omarmt waarden die diep geworteld zijn in onze menselijke aard. De puja nodigt ons uit om ons hart te openen voor het onbekende in ons, en voor kwaliteiten van liefde, vrede, vertrouwen en geborgenheid waar we allemaal zo naar verlangen.

Na de puja, lezen we een tekst voor die aansluit op de Puja. Deze tekst zal de betekenis van de puja verhelderen en ons aanmoedigen om nog dieper open te gaan voor de kwaliteiten die in ons zijn. We eindigen met een deelronde, waarbij we onze ervaringen van deze ochtend met elkaar delen.

Zowel de gezongen mantra als de tekst zijn van Anandajay. De bijeenkomst wordt geleid door Alexandra van Aernsbergen.

Dit evenement is gratis, een donatie (richtbedrag tien euro) wordt zeer gewaardeerd.

Klik HIER om je aan te melden (via Momoyoga -account noodzakelijk)

Lokatie
Yogaschool Zweiersdal
Weverstraat 65
Oosterbeek, Gelderland 6862 DK

Docenten