Taiji Qigong

Taiji Qigong

Taiji Qigong is een eeuwenoude chinese bewegingsleer met een bewezen diepe uitwerking op ons hele systeem. Het voelen en tastbaar maken van de energie die altijd in en om ons aanwezig is. Door middel van eenvoudige, zachte, herhalende bewegingen krijgen onze organen, spieren, pezen en zelfs de kleinste gewrichtjes een massage waardoor het bloed, lymfe en de qi weer optimaal kan stromen. Gestagneerde spanning wordt opgeheven, yin en yang gebalanceerd. Door volledig in het moment te zijn, mindful te bewegen, worden de adem en de beweging één. Actieve ontspanning.

Wil jij je ook vitaler voelen, je houding verbeteren, meer concentratie en coördinatie? Doe dan mee met de groepsles Taiji Qigong.
We laten de energie – Qi- in en om ons lichaam stromen, door zachte, eenvoudige, herhalende bewegingen die we met volle aandacht uitvoeren. Deze eeuwenoude Chinese bewegingsleer heeft een diepe werking op ons hele systeem, zowel fysiek als mentaal. De stroming van bloed en lymfe verbetert en de werking van de organen wordt versterkt. Spieren, pezen, gewrichten en bindweefsel krijgen een zachte massage. Het immuunsysteem krijgt een boost, longinhoud vergroot, waardoor je meer zuurstof op kunt nemen. Actieve ontspanning zorgt voor stress reductie. Leeftijd, ervaring of lichamelijke conditie speelt geen rol. Lichaam en geest weer in balans.

Docenten