Docenten

Barbara Loen

Docent Framedrummen

Mijn naam is Barbara Loen. Geboren en getogen in het westen van het land kwam ik bijna 30 jaar geleden naar deze contreien om voor theaterdocent te studeren. Al tijdens die opleiding onderzocht ik hoe theater vorm kan geven aan een ‘heilige’ ruimte van verbinding. Daarbij was de natuur een grote inspiratiebron. Na het afstuderen nam mijn leven aanvankelijk een onverwachte wending: ik volgde opleidingen voor kruidengeneeskunde en massage, runde geruime tijd een massagepraktijk en werd moeder van twee zoons.

Tien jaar geleden kwam ik in aanraking met framedrums. Hun verbindende kracht raakte me diep en werkte aanstekelijk. Mijn oude vak van kunstvakdocent werd wakkergemaakt en ging borrelen! En deze keer in een omgeving waar herkenning was in het gegeven dat het niet gaat om de prestatie, maar de drum een voertuig is voor verbinding. Kunst ja, prestatiedruk nee. Dán ontstaat een veilige en heilige ruimte waarin creativiteit kan stromen en ontmoeting kan plaatsvinden. Het is m’n wens om dat gevoel te faciliteren in de lessen. Daarbij speel en ontdek ik als docent mee met cursisten.

Zelf leerde ik het framedrummen bij Irmgard Cottaar en Nora Thiele. Met veel plezier speel ik in trio Saffraan (meditatieve concerten op framedrums) en geef sinds voorjaar 2022 les en sinds septmeber 2022 in Zweiersdal. Daarnaast schrijf en maak ik muzikaal verteltheater waarin de natuur aan het woord komt.

Docenten