Agenda

24 nov 2019 10:00 t/m 24 nov 2019 12:00

XL les Critical Alignment Yoga “Vind je draai”

XL les Critical Alignment Yoga “Vind je draai”

In deze les staan draaiingen centraal. De draai zorgt ervoor dat we over de hele lengte van de wervelkolom spanning kunnen kwijtraken. Het zorgt ervoor dat elke houding vloeiend aanvoelt en nergens vastloopt. In de yogabeoefening, maar ook wanneer we op de fiets zitten en even achterom willen kijken.

We kunnen onszelf dus uitwringen als een vaatdoekje, waardoor spieren langer en zachter worden en alle wervels gelijkmatig gaan meebewegen. Dat werkt het beste wanneer we exact in het lood draaien. Maar waar zit dat middelpunt? Hoe voel je of je hoofd in lijn staat met de wervelkolom? Vind je het in een zittende houding? En ook in een uitdagender houding? Kom het ervaren op 24 november en vind jouw draai!

Wat is Critical Alignment Yoga?
Critical Alignment Yoga (CAY) is een vorm van yoga die intensief aanvoelt, maar geen yoga ervaring, conditie of flexibiliteit vereist. Juist wanneer je fysieke klachten of blessures hebt, is deze stijl geschikt ter ondersteuning van een behandeling van een ostheopaat of fysiotherapeut.

De methode is uniek: Critical Alignment is erop gericht de bewegingsspieren te ontspannen en het lichaam zó uit te lijnen dat de houdingsspieren weer geactiveerd worden. Chronische spanningen kunnen wegvallen en het lichaam voelt lichter en beweeglijker aan. Het is een stijl ontwikkeld door Gert van Leeuwen, zie voor meer informatie www.criticalalignment.nl. Met behulp van tools maken we fysieke spanning voelbaar en word je geconfronteerd met jouw (bewegings)patronen. We bewegen met zachte aansturing en ademhaling naar deze spanning toe om deze tot in de kern op te lossen. Daarnaast leren we een nieuwe coördinatie en bouwen we kracht op om deze nieuwe patronen te ondersteunen. De techniek, het zelfonderzoek en de eigen ervaring staan centraal in de methode.

Bijdrage €16,50

Aanmelden via Momo yoga of stuur ons een mailtje naar info@zweiersdal.nl

Lokatie
Yogaschool Zweiersdal
Weverstraat 65
Oosterbeek, Gelderland 6862 DK

Docenten