Agenda

15 mrt 2020 t/m 29 mrt 2020

Groene week – Doe het zelf Detox cursus

Groene week – Doe het zelf Detox cursus

De Groene Week is een doe-het-zelf detox week. Je eet een week lang groene groenten, fruit en peulvruchten. Dit Ayurvedische reinigingsdieet is zo licht verteerbaar dat het spijsverteringssysteem toekomt aan het reinigen van het lichaam. Deze Groene Week is goed te combineren met een werkweek (al is wat extra rust wel prettig). Het geeft je meer energie en een helder hoofd.

Als het lichaam afvalstoffen kwijtraakt verbetert je weerstand tegen ziekte. Het groene dieet maakt je bloed alkalisch (minder gevoelig voor ontstekingen) en mensen met problemen aan de luchtwegen, reumatische klachten, eczeem of chronische moeheid hebben er ook baat bij. Je huid wordt er stralend van en je raakt desgewenst een paar overtollige kilo’s kwijt.
Deze manier van eten is heel natuurlijk en helpt bij het loslaten van oude (eet)patronen. Het is inspirerend om een week lang te koken met de enorme variëteit aan groene groenten. Na de week voel je beter wat je lichaam nodig heeft en kan je blijvend overstappen op voeding die je goed doet.

De workshop (op zondag 15 maart) bereid je voor op de Groene Week die een week later start. Je krijgt uitleg over het dieet en eventuele detox-effecten. Je krijgt praktische tips en informatie om de overstap naar deze manier van voeden makkelijker te maken. Je proeft eenvoudige groene gerechten en leert yoga-oefeningen die het ontgiften bevorderen.
Een week na de workshop starten we samen de groene week (op zondag 22 maart). In die week houden we per e-mail en WhatsApp contact met elkaar om ervaringen uit te wisselen. We sluiten de week samen af op zondag 29 maart.

Kosten: €85 incl. het boek Groen en Gezond van Christine Michon met recepten en oefeningen, de voorbereidende workshop met lunch en detox yogales, en het afsluitende samenkomen.

Data op een rij:
Zondag 15 maart: Voorbereidingsworkshop van 12:30 tot 15:30
22 maart: Start Groene week, ieder voor zich thuis
29 maart: Afsluitend samenzijn van 10 tot 11:30

De Groene Week wordt begeleid door Paulien Borst – Namdhan Kaur. Ze is kok en yoga docent.

Lokatie
Yogaschool Zweiersdal
Weverstraat 65
Oosterbeek, Gelderland 6862 DK

Docenten