Agenda

30 jan 2024 13:45 t/m 30 jan 2024 15:15

Cursus Framedrummen voorjaar 2024

Cursus Framedrummen voorjaar 2024

Framedrummen: speelse en ritmische meditatie

Framedrums worden wel beschouwd als symbool voor de baarmoeder en hebben een ingetogen karakter. Dat geeft ze een meditatieve kwaliteit, te vergelijken met klankschalen. Zeker als we lang samen eenzelfde ritme blijven spelen. Dat werkt zo krachtig verbindend! Zowel met jezelf, met de Aarde (drummen helpt om stevig op de grond te blijven staan) als met anderen. Het is thuiskomen bij jezelf.

De term framedrum is een verzamelterm voor platte drums of handdrums die over de hele wereld voorkomen als traditioneel muziekinstrument. Ze zijn er dus in diverse soorten, maten en namen. De drums waar we in deze les op spelen komen voornamelijk uit het gebied rond de middellandse zee en het midden-oosten. Ze worden horizontaal bespeeld, naar het hart toe, terwijl je ze draagt of op schoot hebt. Hierdoor gaat de trilling helemaal door je heen terwijl je speelt. Massage voor de cellen!

In deze lessen spelen we zowel oeroude ritmes als moderne. Ook laten we improviserend nieuwe ritmes ontstaan. Inspiratie daarbij is de natuur.

Basistechniek is belangrijk om de drum helder te laten klinken en de energie vrij te laten stromen. Maar de beleving is in deze lessen net zo belangrijk. Daarom is ieder niveau welkom.

Heb je nog nooit een drum vastgehouden? Dan kun je vantevoren individueel instructie krijgen zodat je prettiger mee kunt stromen. De verfijning ontwikkel je dan spelenderwijs. Aan gevorderde spelers zal ik verfijningstechnieken aanbieden.

Wees welkom om deze bijzondere drumvorm te ontdekken!

Lesdata en tijden

Dinsdag van 13:45 uur tot 15:15 uur.
23 januari kennismakingsles
30 jan, 6 feb, 20 feb, 5 mrt, 19 mrt, 2 apr, 16 apr, 23 apr, 14 mei, 28 mei
(11 juni inhaalles)

 

LET OP: aanmelden voor het framedrummen kan niet via Zweiersdal.

Wil je je aanmelden? Stuur dan een email aan brloen@gmail.com.

De kosten voor deze cursus bedragen 225 euro voor tien lessen van 90 minuten.

Lokatie
Yogaschool Zweiersdal
Weverstraat 65
Oosterbeek, Gelderland 6862 DK

Docenten