Agenda

20 jan 2024 19:30 t/m 20 jan 2024 21:00

Concert op Framedrums ‘Stilte in Ritme’.

Concert op Framedrums ‘Stilte in Ritme’.

Saffraan drumtheater bestaat uit Irmgard Cottaar, Barbara Loen en Sahaja Pragt. Op zaterdag 20 januari spelen zij ‘Stilte in Ritme’ een meditatief concert op framedrums.

Ritmes weven en wervelen door elkaar, vormen herhalende patronen en voeren naar een diepe stilte. Drummend onderzoekt, speelt, schuurt Saffraan: hoe verhouden stilte, volheid en leegte zich tot elkaar? Is stilte aangenaam of ongemak? Bestaat er stilte in drukte? De trilling van de drums nodigt uit tot overgave en ontspanning…en schud je zachtjes weer wakker.

Framedrums zijn handdrums die over de hele wereld voorkomen en behoren tot een van oorsprong vrouwelijke drumtraditie. Het bespelen van deze drums bekrachtigt het vrouwelijke in ieder van ons en legt nieuwe verbindingen tussen linker en rechter hersenhelft. Het luisteren ernaar kan een feestje zijn en een meditatieve uitwerking hebben. Massage voor de cellen!

Tien jaar geleden vonden deze drie vrouwen elkaar in hun passie voor de verbindende kracht van de framedrum. Sindsdien spelen en werken zij samen aan concerten. Zij verzorgen klankbaden, faciliteren drumcirkels en geven les.

Zaterdag 20 januari 2024, 19:30 – 21:00 uur. Deur open 19:00 uur
Entree: €12,50 betalen aan de deur contant of per QR-code.

Lokatie
Yogaschool Zweiersdal
Weverstraat 65
Oosterbeek, Gelderland 6862 DK

Docenten