Acroyoga

Acroyoga

Nieuw in Zweiersdal!

Acroyoga is een combinatie van yoga en acrobatiek. Het verschil met andere vormen van yoga is dat één van de deelnemers veelal wordt opgetild. Naast een lichamelijke oefening gericht op kracht, balans en flexibiliteit is het ook een oefening in samenwerking en het opbouwen van vertrouwen en innerlijke stabiliteit .

Gewoonlijk zijn er bij een oefening drie personen betrokken:

De basis: deze persoon ligt op de grond en tilt de vlieger op.
De vlieger: deze wordt opgetild.
De spotter:  de persoon die de veiligheid van het process waarborgt, bijvoorbeeld door het voorkomen van onverwachte valpartijen

Acroyoga kent twee thema’s; solar en lunar, ofwel, zon en maan. Tijdens de solar lessen ligt het accent meer op het fysiek uitgedaagd worden, keer je meer naar buiten en ontdek je dat je tot veel meer in staat bent dan je eerst dacht.
Bij lunar acroyoga luister je naar jouw innerlijke stem. Je leert ‘therapeutisch vliegen’ en aspecten van de Thaise yogamassage.
Acroyoga kan je meer zelfvertrouwen geven door spelenderwijs je grenzen te ontdekken. Veiligheid, communicatie en plezier staan centraal. Je werkt samen in een groep maar hebt geen (vaste) partner nodig om deel te nemen.
De lessen worden steeds aangepast aan de behoefte van de groep en daardoor is deze yogales toegankelijk voor iedereen.

Acoroga wordt verzorgd door Otto Baart.

Docenten