Agenda

17 jan 2023 13:45 t/m 17 jan 2023 15:15

Introductieles Framedrummen

Introductieles Framedrummen

In Zweiersdal gaat op 31 januari een nieuwe cursus van start: Framedrummen. Framedrums zijn platte drums die over de hele wereld voorkomen als traditioneel muziekinstrument. Ze zijn er daardoor in diverse soorten en maten maar worden altijd horizontaal bespeeld, naar het hart toe, terwijl je ze draagt of op schoot hebt. De trilling gaat zo helemaal door je heen tijdens het spelen als een massage voor de cellen. Van oudsher werden ze ingezet om de samenhang van de gemeenschap te bekrachtigen. Echt een instrument om met een hele groep te spelen.

Toen docent Barbara Loen tien jaar geleden in contact kwam met deze drumvorm werd ze getroffen door hun verbindende kracht. Dat vormt dan ook het hart van haar lessen. Techniek en samenspel wisselen elkaar af . Er wordt gespeeld met traditionele ritmes uit het Midden-Oosten en het mediterrane gebied, maar ook moderne arrangementen komen voorbij. Daarnaast vormt de natuur een inspiratiebron om nieuwe ritmes te creƫren.

Barbara is opgeleid tot theaterdocent, runde jaren een massagepraktijk, maar belandde uiteindelijk toch weer op het podium via de framedrums. Met trio Saffraan geeft zij al tien jaar (meditatieve) concerten. Eerdere cursisten ervaren dat de lessen hen in beweging zet om zelf de drum op speelse wijze ontdekken, en te durven experimenteren en improviseren.

Op 17 januari kun je kennismaken met de framedrum, met Barbara en met haar manier van werken.

Aanmelden? klik HIER

 

Lokatie
Yogaschool Zweiersdal
Weverstraat 65
Oosterbeek, Gelderland 6862 DK

Docenten