Agenda

22 aug 2024 19:00 t/m 22 aug 2024 20:15

Acroyoga door Otto Baart

Acroyoga door Otto Baart

Nieuw in Zweiersdal!

Wekelijks op donderdag van 19:00 tot 20:15 uur (start 22 augustus).

Acroyoga is een combinatie van yoga en acrobatiek. Het verschil met andere vormen van yoga is dat één van de deelnemers veelal wordt opgetild. Naast een lichamelijke oefening gericht op kracht, balans en flexibiliteit is het ook een oefening in samenwerking en het opbouwen van vertrouwen en innerlijke stabiliteit .

Gewoonlijk zijn er bij een oefening drie personen betrokken:

De basis: deze persoon ligt op de grond en tilt de vlieger op.
De vlieger: deze wordt opgetild.
De spotter:  de persoon die de veiligheid van het process waarborgt, bijvoorbeeld door het voorkomen van onverwachte valpartijen

Acroyoga kent twee thema’s; solar en lunar, ofwel, zon en maan. Tijdens de solar lessen ligt het accent meer op het fysiek uitgedaagd worden, keer je meer naar buiten en ontdek je dat je tot veel meer in staat bent dan je eerst dacht.
Bij lunar acroyoga luister je naar jouw innerlijke stem. Je leert ‘therapeutisch vliegen’ en aspecten van de Thaise yogamassage.
Acroyoga kan je meer zelfvertrouwen geven door spelenderwijs je grenzen te ontdekken. Veiligheid, communicatie en plezier staan centraal. Je werkt samen in een groep maar hebt geen (vaste) partner nodig om deel te nemen.
De lessen worden steeds aangepast aan de behoefte van de groep en daardoor is deze yogales toegankelijk voor iedereen.

Docent: Otto Baart

In mijn jeugd was ik te vinden in bomen, kampvuren aan het maken en uren aan het staren naar insecten en andere soorten natuur. Er was een soort eindeloze fascinatie en nieuwsgierigheid voor de wereld om mij heen. Mijn moeder geeft zolang ik mij kan herinneren yogales, van haar mocht ik op mijn 9e mijn eerste yogales geven voor mijn schoolklas.
Later, na andere dingen te hebben gedaan, heb ik de yogalessen weer opgepakt en ik beoefen sinds 2016 met veel passie een nieuwe stroming; Acroyoga.

Hierbij leer ik weer terug te komen naar het gevoel van kind zijn, kan ik meer vertrouwen in mezelf en in anderen en word ik intens blij als er harmonie in een groep ontstaat. Tijdens de lessen zal Charlotte, mijn lieve partner, mij assisteren wanneer dat kan. Charlotte heeft een levenslange rode draad met circus wat zich nu uit in acroyoga.

Wij voelen ons gelukkig om wortel te kunnen schieten in Oosterbeek en onze passie voor bewegen en samenkomen met jullie te kunnen delen.

Lokatie
Yogaschool Zweiersdal
Weverstraat 65
Oosterbeek, Gelderland 6862 DK

Docenten