Yoga voor de geboorte

Yoga voor de geboorte

Allereerst: van harte gefeliciteerd met jouw zwangerschap! De komende maanden staan in het teken van de komst van jullie kindje. In jouw lichaam vindt een wonderbaarlijke verandering plaats en jij draagt nieuw leven in je mee. Tijdens jouw zwangerschap verandert er veel in jou en in jouw & jullie leven.

Zweiersdal biedt een tweetal programma’s gericht op de zwangerschap:

  • zwangerschapsyoga: is wekelijkse yoga tijdens je zwangerschap en gericht op je zwangerschap (lees HIER meer over deze lessen).
  • yoga voor de geboorte: voor wie al met verlof is. Met deze cursus bereid je jezelf in korte tijd voor op de bevalling. Hieronder lees je er meer over.

Yoga voor de geboorte

Je bent zwanger en al in je verlof…dan wil jij je ongetwijfeld op een ontspannen en liefdevolle manier voorbereiden op de geboorte van je kindje.

Met de cursus Yoga voor de geboorte bereid jij jezelf in een korte tijd voor op de geboorte van je kindje. De nadruk ligt vooral op de mentale voorbereiding, op de bevalling en de eerste uren daarna. Het verschil met de reguliere Zwangerschapsyoga is dat je hier minder bezig bent met lichaamsoefeningen.

De lessen zijn gericht op de periode waarin je in je zwangerschapsverlof zit. Je leven is dan in rustiger vaarwater gekomen en je kunt je volledig op de aanstaande bevalling richten. Je ontwikkelt kracht en vertrouwen in je lichaam door de combinatie van informatie, ademoefeningen en ontspanning.

  • Ademtechnieken brengen je in contact met je innerlijke kracht en intuïtie: je leert ernaar te luisteren en erop te vertrouwen. Je leert weeën effectief op te vangen waardoor pijn hanteerbaar wordt.
  • Ontspanningsoefeningen helpen je je vol vertrouwen over te geven aan wat er gebeurt, waardoor de bevalling veelal sneller en gemakkelijker gaat.
  • Bij dit alles is, uiteraard, je innerlijke houding heel belangrijk. Je krijgt informatie over de bevalling en houdingen waarin je kunt bevallen. Je wordt geïnspireerd je bevalling te zien als een heel gewoon wonder.

Zo groei je naar een liefdevol ontvangen van je baby.

 

Praktische informatie

Yoga voor de geboorte kan zowel “los” als in aanvulling op de reguliere zwangerschapsyoga gedaan worden. De prijs van vier lessen is €100, De groepjes zijn doorgaans erg klein en er is dus veel aandacht voor jou persoonlijk en wat jij nodig hebt. De vier lessen hebben allemaal een eigen thema en worden in een cyclus van vier weken herhaald. In overleg kunnen lessen worden ingepland waarin je met je partner deelneemt.

Je koopt een kaart voor de hele serie (vier lessen) Yoga voor de geboorte. Deze kaart is 8 weken geldig. Er vindt geen terugbetaling plaats indien het tegoed niet helemaal is verbruikt.

Jouw yogalessen vergoed?

Als je aanvullend verzekerd bent is de kans groot dat jouw yogalessen vergoed worden. Abha Hontelez is aangesloten bij  een beroepsvereniging voor yogadocenten VYN en heeft een AGB-code waardoor veel verzekeraars de lessen vergoeden, mits je aanvullend verzekerd bent.

Yoga voor de geboorte wordt verzorgd door Abha Hontelez op donderdag om 10:30 uur.

Docenten