Mannen Yoga

Mannen Yoga

Mannenyoga: Bewustzijnsontwikkeling voor mannen

Mannenyoga is hetzelfde als yoga die vrouwen beoefenen. Maar wat is dan nou echt de meerwaarde van Mannenyoga? In een groep van mannen je spirituele (innerlijke) kracht vinden en werken aan blokkades. Op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Balans vinden tussen lichaam en geest, in een tijd waarin we vooral met ons hoofd bezig zijn. Kundalini yoga is een goede vorm van yoga voor mannen.  Deze les kan je 3 x uitproberen met een 3 mannenyoga proeflessen strippenkaart voor 25 euro. Daarna verbind je je voor een seizoen  aan deze les en reken je af bij Ramon Eikenaar, de docent.

Wat is kundalini yoga precies?
Een zeer praktische en krachtige vorm van yoga. Deze vorm is dan ook al duizenden jaren oud, en was vroeger alleen in beperkte kringen onderwezen in Noord-India. Yogi-Bhajan werd bekend als meester in kundalini yoga, nadat hij in 1968 naar Amerika vertrok en zijn kennis met de wereld deelde. Hierdoor is de populariteit van kundalini yoga zeer toegenomen.

Een kundalini yogales bestaat uit ademhalingsoefeningen, yoga houdingen, meditatie en ontspanning.  Bij elke les is het thema anders en ook de oefeningen en meditaties verschillen per les. Er is dus veel variatie in de lessen. Muziek en mantra (trilling van klank) zijn ook een belangrijk onderdeel van kundalini yoga. Iedereen kan kundalini yoga beoefenen, je hoeft niet lenig te zijn. Je kan yoga op je eigen niveau doen, rekening houdend met jouw mogelijkheden.

Waar helpt kundaliniyoga/mannenyoga voor?
Kundaliniyoga helpt onder andere voor onderstaande punten:

Het herkennen en loslaten van stress
Een diepere ontspanning
Helpt het zenuwstelsel sterker te maken
Het verbeteren van de fysieke en mentale flexibiliteit
Het tegengaan van depressiviteit, een te hoge bloeddruk en te hoog cholesterol
Verbetering van persoonlijke communicatie en gevoeligheid

Het stimuleert de creativiteit
Zorgt voor een fit, energiek gevoel.

Docenten