Leven in openheid

Leven in openheid

Welkom bij “Leven in Openheid”, een bijzondere gelegenheid om samen te komen en ons te verbinden met de diepere lagen van ons menszijn (innerlijke zelf) en het grotere geheel om ons heen.

We beginnen de bijeenkomst met een korte meditatie, waarin we uitgenodigd worden om alles wat ons bezighoudt los te laten. We openen onszelf voor het huidige moment en het contact met ons innerlijke wezen. In deze stilte vinden we de ruimte om te verkennen, te ervaren en te ontwikkelen. Vervolgens introduceren we de puja (mantra-gebed) een van oorsprong  eeuwenoud dankgebed. Met zorgvuldige gebaren in ons energieveld en de omringende ruimte, raken we ook ons lichaam aan en openen we ons bewustzijn.  De mantra klinkt in het Sanskriet, en ze omarmt waarden die diep geworteld zijn in onze menselijke aard. De puja nodigt ons uit om ons hart te openen voor het onbekende in ons, en voor kwaliteiten van liefde, vrede, vertrouwen en geborgenheid waar we allemaal zo naar verlangen.

Na de puja, lezen we een tekst voor die aansluit op de puja. Deze tekst zal de betekenis ervan verhelderen en ons aanmoedigen ons nog dieper te openen voor de kwaliteiten die in ons zijn.

We eindigen de bijeenkomst met een deelronde, waarbij we onze ervaringen van deze ochtend met elkaar delen.

Zowel de gezongen mantra als de tekst zijn van Anandajay.

Vanaf januari 2024 bieden wij maandelijks een leven in openheid bijeenkomst aan op de zondagochtend van 10:00 tot 12:00 uur. Deze bijeenkomsten zijn los te volgen  en geven ons handreikingen voor een meer open, verbonden  en vredevol bestaan. Deelname is op basis van vrijwillige donatie (richtbedrag 10 à 15 euro).

Aanmelden kan HIER

Deze bijeenkomst wordt geleid door Alexandra van Aernsbergen.

Docenten