Kundalini Yoga

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga
Kundalini yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij lichamelijke oefeningen gecombineerd worden met ademhaling. Ook maken we gebruik van mudra’s (handhoudingen), mantra’s en meditatie.
Kundalini yoga werkt direct op je zenuwstelsel, je organen en je klierstelsel. Het versterkt je spieren, je gewrichten en je wervelkolom.
Kortom het maakt je krachtiger en flexibeler.
Vanaf 1 december 2021 zullen de Kundalini Yoga lessen in het teken van “het Hart” staan. We zullen vanuit verschillende aspecten van de Kundalini yoga aandacht geven aan ons hartcentrum en hartchakra door het te openen, in balans te brengen en fysiek optimaal te laten functioneren.
Het hart heeft vele kwaliteiten en functies in ons lichaam, die we juist nu in ons dagelijks leven “HART” nodig hebben.
Het hart staat voor wijsheid, intuitie en innerlijke kracht. De energie van het navelpunt geeft ons veel: vitaliteit, kracht, zelfvertrouwen, focus, actiegerichtheid. Maar door z’n beperkte aard kan het niet wijs zijn. Het heeft de oneindige wijsheid nodig die wordt verleend door het hart (het tolerante,wijze en liefdevolle deel van onszelf).
Als we de wijsheid die waardevol voor ons is leven en vibreren, doen we de dingen “uit het hoofd” (by heart), met het gemak die ervaring met zich meebrengt. Wijsheid vloeit dan vanzelf uit je hart. En ergens onderweg wordt het ego opgenomen in het hart. En zo verbind je je hoofd, hart en handen met elkaar.
Extra informatie:
Te weinig beweging, te veel eten, stress en een constante stroom van informatie die op ons af komt vormen een grote belasting voor onze gezondheid. We zijn te veel in ons hoofd bezig en verliezen de verbinding met ons lichaam. Afvalstoffen worden niet goed afgevoerd en kunnen spanningsklachten, slapeloosheid, hoofdpijn of neerslachtigheid veroorzaken. Pillen helpen vaak niet of hebben vervelende bijwerkingen. Kundalini Yoga werkt direct in op je zenuwstelsel en klieren, je voelt het effect al in de eerste les. Het geeft een weldadige rust, een vrolijke stemming en een energiek gevoel. Een natuurlijk antidepressivum!
Kundalini Yoga lessen zijn afwisselend en uitdagend. Dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met meditaties, mantra’s (helende klanken) en ademtechnieken. Door deze speciale aandacht voor de adem maak je gemakkelijk contact met je innerlijke wereld en levenskracht. Je lijf wordt soepeler, je voelt je energiek en de drukte in je hoofd verdwijnt.
Kundalini Yoga doet goed voor je lichaam, geest en ziel. Je voelt je meer verbonden met jezelf en de wereld om je heen. Je ervaart dat je meer bent dan je piekergedachten en de gedragspatronen van je automatische piloot. Je maakt je ziel wakker, versterkt je intuïtie en verruimt je geest. Er is ineens meer ruimte, lichtheid en tevredenheid.
De oefeningen worden met aandacht uitgevoerd op je eigen niveau, prestatie speelt geen enkele rol. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Kundalini Yoga doet goed voor je lichaam, geest en ziel. Je voelt je meer
Wil je achtergrondinformatie? Lees dan het artikel in Yoga Online: klik hier voor het artikel

Kundalini Yoga wordt gegeven door Dianne Leussink

Docenten