Kundalini Yoga

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga is een actieve, dynamische en effectieve yogastijl die je springlevend maakt, je hart opent en je geest tot rust brengt.

Terug naar de basis.
We starten na de zomer met een 10 weekse lessenserie met als thema “Terug naar de Basis”.
We verstevigen de onderste drie chakra’s. Deze staan voor “ik ben veilig, creatief en krachtig”.

We hebben een turbulent tijd achter de rug. Een tijd waarin er veel op ons af kwam, er veel onzeker en instabiel was.
Het is niet zo vreemd dat we zochten naar houvast en controle buiten onszelf. Dat angst ons passief en afgestompt heeft gemaakt.
Verdrietig over wat we om ons heen zagen.

 

Wil je weer terug:
van angst naar vertrouwen,
van buitenwereld naar binnenwereld,
van ‘reageren op’ naar ‘zelf in beweging komen’,
van verkrampt naar vrij,
van controle naar creativiteit?

Gebruik dan deze 10 weken om een andere weg in te slaan!
Hervind en verstevig de basis in jezelf.
Ervaar (weer) het enthousiasme en de vrijheid van jouw creativiteit
En de kracht om die tot expressie te brengen.

Extra informatie:
Te weinig beweging, te veel eten, stress en een constante stroom van informatie die op ons af komt vormen een grote belasting voor onze gezondheid. We zijn teveel in ons hoofd bezig en verliezen de verbinding met ons lichaam. Afvalstoffen worden niet goed afgevoerd en kunnen  spanningsklachten, slapeloosheid, hoofdpijn of neerslachtigheid veroorzaken. Pillen helpen vaak niet of hebben vervelende bijwerkingen. Kundalini Yoga werkt direct in op je zenuwstelsel en klieren, je voelt het effect al in de eerste les. Het geeft een weldadige rust, een vrolijke stemming en een energiek gevoel. Een natuurlijk antidepressivum!

Kundalini Yoga lessen zijn afwisselend en uitdagend. Dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met meditaties, mantra’s (helende klanken) en ademtechnieken. Door deze speciale aandacht voor de adem maak je gemakkelijk contact met je innerlijke wereld en levenskracht. Je lijf wordt soepeler, je voelt je energiek en de drukte in je hoofd verdwijnt.

Kundalini Yoga doet goed voor je lichaam, geest en ziel. Je voelt je meer verbonden met jezelf en de wereld om je heen. Je ervaart dat je meer bent dan je piekergedachten en de gedragpatronen van je automatische piloot. Je maakt je ziel wakker, versterkt je intuïtie en verruimt je geest. Er is ineens meer ruimte, lichtheid en tevredenheid.

De oefeningen worden met aandacht uitgevoerd op je eigen niveau, prestatie speelt geen enkele rol. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
Wil je achtergrondinformatie? Lees dan het artikel in Yoga Online: klik hier voor het artikel

Kundalini Yoga wordt gegeven door Paulien Borst

Docenten