Bewust en vloeiend bewegen

Bewust en vloeiend bewegen

In de lessen Bewust en vloeiend bewegen gaat het om het ervaren van lengte en verbinding in je lichaam. Hoe vertaal je dat naar alledaagse bewegingen zoals lopen, tillen, gaat zitten en opstaan? Wat heeft ademhalen bijvoorbeeld met lopen te maken? Welke invloed heeft de focus van je blikveld op je bewegingen? We gaan het ook hebben over niet-beweging zoals staan en zitten. Vaak vergeten we ons lijf als we lang zitten en onze aandacht in beeldschermen wordt gezogen. Hoe blijf je dan in contact met je lichaam en je omgeving? We hebben meer spierweefsel gericht op stabilisatie dan op beweging, hoe gaan we daarmee om? Met behulp van alle zintuigen en met anatomische uitleg gaan we op ontdekkingsreis door het lichaam om uit te vinden wat jou ondersteunt.

Deze lessen zijn geschikt voor mensen die een zittend beroep hebben en merken dat ze daar klachten van krijgen. Ook mensen die in hun beroep veel herhalende bewegingen maken en/of met RSI klachten te maken hebben kunnen baat hebben bij de lessen. Mensen die graag wandelen maar een beperking ervaren in hun lijf waardoor dat niet zo makkelijk gaat als gewenst en mensen die gewoon nieuwsgierig zijn en in het dagelijks leven meer souplesse willen ervaren. We gaan onze patronen ontdekken, onderzoeken en ervaren vanuit andere invalshoeken. En vervolgens kijken welk lichaamsdeel of zintuig als krachtbron gebruikt kan worden om een ander patroon te verwelkomen.

De lessen zijn gebaseerd op Rolfing® methode die wordt gedoceerd aan de European Rolfing® Association in München. Deze methoden kun je zowel toepassen in één op één situaties op en naast de massagetafel als met oefeningen in groepen. De behandelingen en oefeningen richten zich er in een serie van sessies op om de lange ketens van bindweefsel in het lijf zo te beïnvloeden dat het lichaam zich met gemak langs de loodlijn kan ordenen. Daardoor ontstaat meer bewegingsgemak en een gevoel van thuiskomen in je lijf.

De lessen Bewust en vloeiend bewegen worden verzorgd door Eileen McEwan op maandag van 16:00 – 17:15 uur (vanaf 27 november 2023)

Docenten