Lea Vos

Lea Vos

Yoga Nidra, ontspanning die verder gaat…

o.l.v. Lea Vos

 Yoga Nidra is een ontspanning die verder gaat… Het woord Nidra betekent ‘slaap’, yoga is balans/evenwicht. Yoga Nidra is een staat van algehele balans waarin de twee hersenhelften in harmonie worden gebracht.

 Yoga Nidra is een ontspanning die veel dieper gaat dan slaap. Het is een systematische methode om totale fysieke, mentale en psychische ontspanning teweeg te brengen. Een Yoga Nidra sessie is te vergelijken zo’n vier uur slaap. In deze toestand kunnen spanningen geleidelijk worden losgelaten, spierspanningen, emotionele spanningen én mentale spanningen.

 Tijdens een Yoga Nidra-sessie komt het bewustzijn in een staat tussen waken en slapen in. Deze staat maakt de onderbewuste geest bijzonder ontvankelijk voor boodschappen. Door middel van een sankalpa, die jezelf vormgeeft gedurende de oefening, geef je als je in een diepe ontspanning bent, het onderbewustzijn een positieve boodschap. Het is een zaad dat je schept en dan zaait in het ‘bed’ van je geest. Als je weet wat het is dat je wilt bereiken met Yoga Nidra, dan kan het sankalpa de schepper zijn van je verandering.

 Effecten van Yoga Nidra:
·       ontspanningen van het fysiologische en psychische systeem
·       laadt lichaam en geest weer op
·       vermindert de behoefte aan slaap
·       maakt slaperig als je moeilijk kunt slapen
·       leidt tot dieper besef van de geest
·       vergroot het zelfvertrouwen
·       leidt tot mediatie – kan zelfs meditatie zijn
·       maakt sluimerende intelligentie wakker
·       kan helpen een negatieve neiging of gewoonte te corrigeren 

Op deze dag gaan we kijken wat Yoga Nidra voor jou zelf en voor je lesgeven kan betekenen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:
·       de kunst van het ontspannen
·       het oefenen van de geest
·       het effect op de hersenen en het denken
·       geconditioneerde- en universele symbolen
·       chidakasha en symbolen van het onbewuste
·       houding van de getuige
·       het formuleren van een besluit ofwel een vast voornemen de zo genaamde ‘Sankalpa’.

 De bijscholing Yoga Nidra wordt gegeven door Lea Vos. Lea is yogadocent en spiritueel therapeut. Zij is oprichter van het yogacentrum en is elf jaar coördinator geweest. Lea heeft naast haar yogaopleiding (Saswitha, Jos Plenckers) diverse trainingen gevolgd in Zen-meditatie en de chakra psychologie. Daarnaast heeft zij de opleiding tot spiritueel therapeut bij Centrum de Leonardushoeve in Belfeld met succes afgerond. Lea organiseert en volgt geregeld bijscholingen om haar kennis te verdiepen. Haar specialiteit is om mensen te laten aarden en goed in hun eigen kracht te komen en te blijven. Lea: “in mijn werk maak ik gebruik van mijn veelzijdige kennis, ervaring en intuïtie. Humor, bewustwording, aarden en in het Nu komen zijn kernwoorden in mijn manier van werken.”

Datum: zaterdag  26 januari 2019.
Tijd      : 10.30 tot 16.30 uur. 
Kosten: € 92,50 excl. btw.
Aantal deelnemers minimaal 12, maximaal 18.
Sluitingsdatum van opgave voor 7 januari 2019.  Volgeboekt, wachtlijst.

Goedgekeurd als bijscholing door de VYN, 5 punten.