foto lea.jpg

Yoga Nidra, Ontspanning die verder gaat ....

Yoga Nidra is een ontspanning die verder gaat… Het woord Nidra betekent ‘slaap’, yoga is balans/evenwicht. Yoga Nidra is een staat van algehele balans waarin de twee hersenhelften in harmonie worden gebracht.

Yoga Nidra is een ontspanning die veel dieper gaat dan slaap. Het is een systematische methode om totale fysieke, mentale en psychische ontspanning teweeg te brengen. Een Yoga Nidra sessie is te vergelijken zo’n vier uur slaap. In deze toestand kunnen spanningen geleidelijk worden losgelaten, spierspanningen, emotionele spanningen én mentale spanningen.

Tijdens een Yoga Nidra-sessie komt het bewustzijn in een staat tussen waken en slapen in. Deze staat maakt de onderbewuste geest bijzonder ontvankelijk voor boodschappen. Door middel van een sankalpa, die jezelf vormgeeft gedurende de oefening, geef je als je in een diepe ontspanning bent, het onderbewustzijn een positieve boodschap. Het is een zaad dat je schept en dan zaait in het ‘bed’ van je geest. Als je weet wat het is dat je wilt bereiken met Yoga Nidra, dan kan het sankalpa de schepper zijn van je verandering. 

Lea Vos is yogadocent en spiritueel therapeut. Zij is oprichter van  Yogacentrum Zweiersdal en is elf jaar coördinator geweest. Lea heeft naast haar yogaopleiding (Saswitha, Jos Plenckers) diverse trainingen gevolgd in Zen-meditatie en de chakra psychologie. Tevens heeft zij de opleiding tot spiritueel therapeut bij Centrum de Leonardushoeve in Belfeld met succes afgerond.  Haar specialiteit is om mensen te laten aarden en goed in hun eigen kracht te komen en te blijven. Lea: “in mijn werk maak ik gebruik van mijn veelzijdige kennis, ervaring en intuïtie. Humor, bewustwording, aarden en in het Nu komen zijn kernwoorden in mijn manier van werken.”

Datum: zaterdag  9 december 2017
Tijd: van 10.30 uur tot 16.30 uur.
Kosten: € 92,50 excl. btw
Aantal deelnemers minimaal 12 en maximaal 16.
Sluitingsdatum van inschrijven 5 december 2017.
Erkend als bijscholing door de VYN, 5 punten.