Yoga en Qi-gong

In de lessen van Yoga en Qi-gong komen twee mooie bewegingsvormen samen. De bewegingsvormen nodigen uit om met volle aandacht bij je eigen lichaam, emoties en gedachtes te zijn. 

Aan bod komen meditatie, ademhaling en stretches, gecombineerd met houdingen en oefeningen die regelmatig worden herhaald, waardoor verdieping plaatsvindt.  Bewust en rustig bewegingen ontspant het lichaam en de geest, dat geeft ruimte binnen je eigen grenzen. 

We werken met de vorm Zhineng Qigong. Zhineng Qigong is een Chinese vorm van bewegen en kan door iedereen in korte tijd aangeleerd en beoefend worden. Zhineng staat voor slim en effectief. Qi staat voor energie en Gong staat voor werken. Zhineng Qigong betekent dus op een slimme en effectieve manier werken met energie.  

Yoga en Qigong zorgen voor dat de meridianen (energiebanen) in het lichaam open gaan, blokkades oplossen of worden voorkomen. De spieren en gewrichten worden versterkt en de soepeler. Gevoel van balans groeit doordat de coördinatie van lichaam en geest  en concentratie verbetert. Het effect is een vitaal en energiek in het leven staan.

Yoga & Qi-gong is op dinsdag en wordt gegeven door Wilma van Gelder