Nathalie van der Sloot

Nathalie van der Sloot

Yoga en hoog sensitiviteit

Ben jij heel zorgzaam voor anderen? Ben je je bewust van subtiele signalen uit je omgeving of de stemming van anderen? Heb je regelmatig behoefte aan rust omdat er zoveel prikkels om je heen zijn? Vind je veranderingen lastig? Voel je je anders dan anderen maar weet je niet precies waarom?
Misschien ben jij wel hoog gevoelig!

20% van de wereldbevolking is hoog sensitief, ook wel aangeduid als hoog gevoelig. Het is dus zeker niet vreemd als jij of een van je leerlingen deze prachtige karaktereigenschap blijkt te bezitten.

Wat betekent hoog gevoelig zijn?
Een hoog gevoelig persoon (Highly Sensitive Person/HSP) is iemand die gevoeliger is voor indrukken en meer subtieler nuances waarneemt dan een gemiddeld persoon. Elk moment van de dag doen we indrukken op via onze zintuigen; horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Een HSP ervaart deze veel intenser dan gemiddeld. Ze vangen de signalen uit hun omgeving veel meer en sterker op. Wat anderen “normaal” vinden, zoals grote mensenmassa’s, harde muziek en in een bomvolle trein naar je werk toegaan, kan voor veel hoog sensitieve mensen al snel te veel zijn. Zij raken daar veel sneller van uit balans en hebben meer tijd nodig om hiervan te herstellen.

Steeds meer mensen ervaren hun ‘hoog gevoeligheid’ als een last. Ze voelen zich anders dan anderen, maar kunnen niet plaatsen waarom. In een maatschappij die steeds verder verhardt, is gevoelig zijn soms heel moeilijk.

Yoga helpt! Door de betere bewustwording van het lichaam en de kracht van het ‘mogen zijn’. Maar ook het goed leren gronden, leren de gedachtestroom te laten stoppen en even heerlijk niets te hoeven doen tijdens de eindontspanning, zijn helend voor hoog sensitieve personen.

In de workshop ‘Yoga en hoog sensitiviteit’ kom je te weten wat hoog sensitiviteit is en hoe je deze kunt herkennen. Ik geef je tips hoe je krachtiger met je hoog gevoeligheid om kunt gaan en ik laat je ervaren hoe yoga hoog sensitieve mensen kan helpen.

Invulling workshop:
·        een PowerPointpresentatie over de theorie.
·        het aanleren van een aantal simpele oefeningen die je kunnen helpen om in het dagelijks leven een krachtiger hoog sensitief persoon te zijn. Deze oefeningen kun je ook integreren in je yogales en daarmee (hoog) gevoelige mensen helpen meer in hun (zachte) kracht te laten staan.
·        voelen en zelf ervaren door yoga te doen

De workshop wordt gegeven door Nathalie van der Sloot, yogadocent en hoogsensitiveitscoach (www.YoSense.nl). Al sinds haar veertiende weet zij dat ze zeer hoog gevoelig is. Deze gevoeligheid heeft ze door studie, scholing en ervaring een plaats gegeven in haar relatie, gezin, docentschap en coaching. Ze heeft bij Praktijk Eigentijdse Kinderen de opleiding tot hoog sensitief kindercoach gevolgd. Als dochter van een yogadocent is yoga haar met de paplepel ingegoten. Naast een leven lang yoga volgde zij diverse specialisaties bij o.a. Alberto Paganini en specialiseerde zij zich bij Samsara Yogadocenten Opleiding verder in yoga bij hoog sensitiviteit.
Ze geeft workshops over hoog sensitiviteit en begeleidt daarnaast met veel passie zowel volwassen als kinderen in het leren omgaan met hun gevoeligheid. Bij Yogacentrum Smrti in Schiedam geeft ze vijf keer per week les in verschillende vormen van yoga.

Datum: zaterdag  25 mei 2019. 
Tijd:       10.30 tot 16.30 uur.
Kosten:  € 92,50 excl. btw.
Aantal deelnemers minimaal 12, maximaal 18.
Sluitingsdatum van opgave 6 mei 2019.
Goedgekeurd als bijscholing door de VYN, 5 punten.