IMG_4185.JPG

Yin Yoga en Mindfulness

olv Evelien van Straaten

Hoe breng je Mindfulness in Yin Yoga of is Yin Yoga al Mindfulness?

In deze workshop onderzoek je verschillende aspecten van Yin Yoga en Mindfulness. Los van elkaar en juist ook in samenhang met elkaar. Je ontdekt hoe Mindfulness de ervaring van Yin Yoga kan verrijken. Je ervaart wat de impact is van Yin Yoga op je lichaam, je geest en je emoties is en je leert hoe je Mindfulness kunt gebruiken in de rijke ervaring van de Yin poses die we meerdere minuten aanhouden. Je ervaart hoe je op een mindful manier kunt omgaan met comfort, weerstand, groeipijn en grenzen.

We starten met een Yin Yoga les met diverse Yin poses/ lichaamshoudingen waarbij de nadruk ligt op het vinden van ‘jouw’ specifieke pose, waarbij jij de juiste stretch voelt. Hierbij is het niet belangrijk hoe een pose er uit ziet, want elk lichaam/ skelet zit anders in elkaar. We verblijven steeds enkele minuten in de pose vooral met ontspannen spieren zodat je bindweefsel op een zachte manier wordt gestretcht en gewrichten gevoed worden. 

In een korte lezing worden de Mindfulness fundamenten toegelicht.

Je doet ervaring op met verschillende Mindfulness meditaties met als insteek adem, lichaam, gedachten en emoties. Deze elementen komen vervolgens opnieuw terug in de Yin Yogain de middag waarin de ervaring van Mindfulness en Yin Yoga elkaar verrijken.

De bijscholing is voor iedereen die vanuit ervaring wil leren om Mindfulness toe te passen in Yin Yoga lessen. Ook als je met een beginnersblik je eigen Yin Yoga houdingen wil onderzoeken is deze workshop heel geschikt.

Evelien van Straaten: “Alles is altijd in beweging en verandert voortdurend. Daarmee omgaan is voor ons mensen een grote uitdaging”, is de visie van Evelien. Zelf zoekt ze die beweging steeds weer op door in nieuwe uitdagingen en door zich te blijven ontwikkelen en bij te leren. Als psychomotorisch therapeute en coach gebruikt Evelien sinds 1992 werkvormen gericht op lichaamsbeleving en beweging. Als Mindfulnesstrainer ontdekte Evelien wat aandacht en meditatie kon betekenen voor haar en haar cursisten. In de Mindfulnesstrainingen doceerde ze yoga op een laagdrempelige manier. Evelien verdiepte de afgelopen jaren haar Mindfulnesstrainerschap door de vervolg opleidingen bij Trish Bartley en David Dewulf en volgde diverse stilte retraites. Toen ze kennismaakte met Yin Yoga wist ze meteen dat dit een nieuwe passie zou worden. Ze volgde de Yin Yoga teachertraining bij Johan Noorloos en kreeg intensief les van Jose de Groot die zelf werd opgeleid door Paul Grilley en Sarah Powers, de grondleggers van Yin Yoga.

Datum: zaterdag  30 september 2017. 
Tijd:       10.30 tot 16.30 uur.
Kosten:  € 92,50 excl. btw.
Erkend als bijscholing door de VYN, 5 punten.
Aantal deelnemers minimaal 12, maximaal 16.
Sluitingsdatum van opgave 11 september 2017.
Erkend als bijscholing door de VYN (5 punten).