Back to All Events

Open les Aikido

Op vrijdagmiddag 30 augustus geeft Titus Meijer van Aikidostichting Arnhem een open-les Aikido, met eveneens een kleine demonstratie.

Wat is aikido?

Aikido is het beste te omschrijven als een niet-destructieve krijgskunst, waarin ontspanning en verbinding centraal staan. Beoefenaars van aikido leren hoe ze juist hiermee de aanval van een tegenstander kunnen afweren en neutraliseren.

Het is bijzonder om te ervaren dat ontspanning en meegaan met de energie van de ander, effectiever kunnen zijn dan fysieke spierkracht en agressie. Reden ook waarom je Aikido tot op hoge leeftijd kunt (blijven) beoefenen.

De basisprincipes helpen je, ook in het dagelijkse leven en werk, beter om te gaan met spanning en stress. Bovendien werk je met aikido aan je conditie en blijf je leniger en fitter. aikido is daarom geschikt voor mannen en vrouwen, voor jong en oud.

De Aikido Stichting Arnhem heeft lessen voor jeugd, volwassenen, en senioren (55+).

Op de locatie Zweiersdal wordt aikido-les gegeven op de vrijdagmiddagen van 16.30 tot 17.30 uur. U kunt op 30 augustus gratis meedoen aan een open les en demonstratie. Onze introductiecursus van 5 weken voor volwassenen start op 6 september.

De docent

Titus Meijer (1958), woonachtig in Oosterbeek, beoefent al ruim 10 jaar aikido bij de Aikidostichting Arnhem en heeft de Eerste Dan-graad (zwarte band). Daarnaast heeft hij vroeger Judo en Jiujitsu gedaan. Op zoek naar een martial art die fysiek minder belastend is en die je lang kunt blijven beoefenen, kwam hij uit bij aikido.

“De kunst van Aikido is om juist vanuit je ontspanning te werken; dat is een heel persoonlijk leertraject voor mij geweest”.

Titus heeft de Leraaropleiding Martial Art (LMA) niveau 2 gehaald die gecertificeerd is door NOC*NSF, en geeft regelmatig les in Arnhem.

Meer informatie over Aikido vind je hier.

Later Event: September 7
Yogafestival Arnhem