Vinyasa is momenteel een van de meest populaire yogavormen. Het is een onderdeel van de Ashtanga Yoga dat zich meer richt op de ademhaling. Je leert hoe je deze toe kunt passen tijdens de verschillende Asana’s. (houdingen).

Vinyasa is Sanskriet voor bewegen op een speciale manier. Dat betekent, bewust, met aandacht en vooral op het ritme van de adem. Elke beweging die je maakt vindt plaats op een in- of uitademing. De beweging volgt de ademhaling. Dit principe zorgt voor vloeiende bewegingen en flow, wat het een meditatief karakter geeft. Het doen van bewegingen op het ritme van de adem kan een uitdaging zijn, iets wat je niet meteen onder de knie hebt. Dit hoeft ook niet. Gaandeweg zul je merken dat het steeds meer vertrouwd wordt. En zoals bij elke yogavorm: er bestaat geen goed of fout. Presteren is geen doel. Je lichaam leren kennen wel. Op jouw manier, binnen je eigen grenzen en mogelijkheden.

De houdingen zijn dynamisch en worden in series achter elkaar uitgevoerd. Naast de voordelen van een sterker lichaam, maken we de geest ook sterker en flexibeler. Het doel is om lichaam en geest met elkaar te verbinden zodat er balans ontstaat en we ons meer “heel” voelen.

Deze lessen zijn geschikt voor iedereen. Ook als je nog geen ervaring hebt met deze stijl.

Vanaf 7 januari zal Linde Piët Vinyasa Yoga gaan aanbieden.