Yvonne van Helvoirt

Yvonne van Helvoirt

Stoelyoga

Makkelijk bewegen is niet voor iedereen weggelegd. Als je last hebt van een blessure, je lichaam onderhevig is aan slijtage of onvoldoende ruimte ervaart en een druk leven leidt, dan is het soms lastig in beweging te blijven. Als je graag actief wil blijven en yogalessen op de mat een brug te ver zijn, dan is stoelyoga de manier om in beweging te blijven. De yogahouding worden opgebouwd en aangepast naar gelang de bewegingsruimte aanwezig is.

Stoelyoga is laagdrempelig, maakt de spieren en gewrichten soepeler, bevordert de concentratie en het lichaamsbewustzijn. Adem en ontspanningsoefeningen hebben een positief effect op lichaam en geest, dit is bij stoelyoga net zo.

Stoelyoga is overal en door iedereen te beoefenen: bij zorg en welzijnsinstellingen en onderweg naar werk of op school en kantoor achter je bureau. Deze bijscholing is gericht om jou als mens én als docent te leren omgaan met mensen die  aanpassingen nodig hebben en hoe je zelf bewust wordt van het verloop van deze processen. Je krijgt inzicht in de mogelijkheden en toepassingen van stoelyoga. 

Yvonne: “Yoga heeft balans en acceptatie gegeven van de situatie zoals die was, heeft mij leren denken vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen zonder oordeel of stigmatisering. Yoga biedt oneindig veel toepassingen die zowel fysiek als spiritueel ruimte geeft om te groeien. De adem en ontspanningslessen volgens Dr. Dixhoorn hebben mij daarbij beïnvloedt en de weg vrij gemaakt.

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe pittig het is om tot ontspanning te komen, de blokkades voorbij te gaan en te voelen wat yoga voor je doet.
Als professional en yogadocent heb ik deze kennis en kunde in elkaar verweven startende vanuit de stoelyoga. Met onder andere de stoel als hulpmiddel om yogahoudingen, ademhaling en aandacht te richten. Vanuit het hart te kijken naar dat wat nodig is om de balans te vinden en tot fysieke en mentale ontspanning te komen”

Yvonne van Helvoirt geeft (therapeutische) yogalessen en docenten trainingen vanuit haar eigen praktijk in Den Haag. Zij is als ambassadeur voor Accessible Yoga Network actief om aangepaste yoga te stimuleren en toe te passen bij instellingen en bedrijven in de Benelux. 

Datum: zaterdag  6 april 2019. (Herhaling van 16 maart 2019)
Tijd      : 10.30 tot 16.30 uur.
Kosten:  € 92,50 excl. btw.
Aantal deelnemers minimaal 12, maximaal 18.
Sluitingsdatum van opgave voor 6 april is 18 maart  2019.
Goedgekeurd als bijscholing door de VYN, 5 punten.