Informatie over programma Serious Yoga

Hieronder vind je meer informatie over wat er op 11 december precies aan lessen te volgen is.
En je mag uiteraard ook meerdere lessen volgen!

 
 
yoga.jpg

Kundalini Yoga olv Paulien Borst

We ademen dag en nacht. Meestal zijn we ons niet bewust van onze ademhaling. Zonder dat we er bij nadenken, regelt de adem zichzelf.
Maar onze manier van ademhalen wordt wel beïnvloedt door onze stemming, onze emoties. Zijn we bijvoorbeeld gespannen, dan ademen we hoog en oppervlakkig. Zijn we angstig dan ademen we snel of stokt de adem helemaal. Zijn we ontspannen dan ademen we diep en vol.

Wist je dat het andersom ook werkt? Als je bewust dieper ademt, ontspant je lichaam zich. Vuurademhaling verhoogt je vitaliteit. Dog-breath geeft je de mogelijkheid afvalstoffen te verwijderen, lichamelijk, maar ook emotioneel. Nieuwsgierig geworden?

Kundalini Yoga is de yoga van de Adem. Het maakt gebruik van talloze ademhalingstechnieken (Pranayama’s). Deze technieken zijn nauwkeurig beschreven en hebben een voorspelbaar gevolg. Zo zijn er ademhalingstechnieken voor reiniging, balans, voor het stimuleren van bepaalde organen of lichaamsfuncties, voor het openen van het hartcentrum of om daadkrachtig te zijn.

Zin in een dieper contact met jouw adem (en daardoor met jezelf!)?
De ademhalingstechnieken vanuit de Kundalini Yoga traditie zijn tools voor het leven. Je ontwikkelt meer adembewustzijn, bent in staat jouw emoties positief te beïnvloeden, je lichaam te ondersteunen en helen. Kortom; je bent beter opgewassen tegen de uitdagingen van het leven.

 In de les van zondag 11 december, van 10:00 tot 11:15 gaan we ademen!
Diep en lang en vol en ruim en wie weet….. sluiten we de les af met een zucht van verlichting.

 
Nelleke-1.jpg

Puf mee voor Serious Request!

Ben jij zwanger, is jouw vrouw zwanger, werk je met zwangere dames of wil je gewoon (nog) een keer een les zwangerschapsyoga volgen? Doe zondagochtend 11 december dan mee voor Serious Request! Iedere ouder wil zijn kleintje immers zien opgroeien en beschermen tegen ziekten als longontsteking . 

Deze zwangerschapsyogales zal in het teken staan van adem, ontspanning en verbinding, zodat je relaxed aan een van de laatste weken van het jaar kunt beginnen. Ervaring met yoga is niet nodig en "puffen" doen we niet. Neem een handdoek en een donatie voor Serious Request mee. 

11 december van 11.30 tot 12.45 uur

 
012 bijgesneden.jpg

Laat je hart ademen!

Ook nu staat de ademhaling centraal. 

Je gaat aan de slag met het oefenen van de hart coherentie ademhaling. Wat dat is? Dat leg ik je 11 deccember graag uit. Het helpt in ieder geval heel goed tegen stress. En nee, we doen geen yoga oefeningen. 
Stap voor stap neem ik je mee om deze ademhaling onder de knie te krijgen.  
En aan het eind ga je kalm en gefocust weer naar huis. 

11 december van 13.00-14.15 uur