Nieuwsbrief September 2019

Ruimte maken

In deze tijd van het jaar, nazomer , begin herfst starten we vaak met nieuwe activiteiten. Cursussen en opleidingen starten in deze tijd. Om het nieuwe tot je te nemen heb je ruimte nodig. Ruimte in je huis, in je hoofd en in je lijf. Ik ben zelf het struikelend voorbeeld met een huis vol dozen, met regelmaat een vol hoofd en een stram lijf. Gelukkig hebben we deze en de komende maand hebben mooie aanbiedingen om het hoofd leeg te maken en ruimte te maken in het lijf. Wat denk je van dansen aanstaande vrijdagavond, een klankreis aanstaande zondag, een mini stilte retraite op 27 oktober. En die dozen in mijn huis moet ik zelf maar leeg maken.

DANS DANS DANS

Hou je van dansen maar kom je er niet aan toe? Aanstaande vrijdagavond ben je voor het eerst welkom om te dansen in de yogazaal. Dit jaar elke laatste vrijdagavond van de maand.
Dit is je kans om even lekker uit je hoofd te komen in je lijf en meegenomen te worden in beweging, ritme en muziek. Op deze eerste dansavond een workshop Yogadans.
In deze inspirerende en vrolijke workshop word je meegenomen in vloeiende yogahoudingen op mooie muziek. Het wordt een yogadans om even helemaal op te laden. De workshop is niet moeilijk en dus voor iedereen te doen. De workshop wordt op vrijdag 27 september gegeven door Brigitte Raas en GenoTak

Tijd: 20 tot 22 uur
Bijdrage: 20 euro

Heb je deze keer geen tijd? Volgende maand ben je welkom bij een avond Afrikaans dansen op live muziek.

Meditatie voor vroege vogels op woensdagochtend

Op de woensdag zijn we met frisse moed gestart met de vroege ochtend meditatie. Ik doe zelf ook mee en merk hoe fijn het is om samen te zitten in stilte of in een geleide meditatie te worden meegenomen. Het geeft houvast om op zo’n vast moment in de week vroeg het bed uit te gaan en samen te starten in stilte. Jacqueline voegt aan het einde enkele rustige yogahoudingen toe waardoor we om kwart over 8 helemaal ontspannen onze werkzaamheden op te pakken. Alleen zitten we tot nu toe vaak met ons tweetjes. De vroege les van donderdag heb ik geannuleerd omdat ook daar nog geen deelnemers voor zijn. Wij willen heel graag weten wat je vindt van onze vroege ochtend les mogelijkheid. Vind je het niks? Misschien kom je er niet aan toe en wil je wel? Is het lastig om je ochtend routine aan te passen? Laat het ons weten.

Woensdag 7.30 tot 8.15 Meditatie

XL les Klankreis op 29 september

Van 10 tot 12 uur. Bijdrage: 16,50.

Ontspannen met klankschalen door Linda ten Bruin. Laat je onderdompelen in ontspanning, rust en liefdevolle klanken tijdens de klankreis. Linda leidt je met haar stem en de klanken van de Tibetaanse klankschalen in een diepe rust. Na de klankreis kom je in de stilte en krijg je nog een kopje thee met wat lekkers. Kom jij ook ontspannen op zondagochtend? Samen met een vriend(in) of alleen. Neem zelf een grote handdoek mee.

Linda geeft ook klankschalenmassages in de nieuw ingerichte behandelruimte van Yogaschool Zweiersdal.

Ruimte in nieuwe lessen

Misschien heb jij je favoriete les al gevonden? In de onderstaande lessen in het rooster hebben we nog de ruimte. Goed om te weten als je een keer wilt afwisselen of een ruime plek wilt in de zaal.
Vinyasa Easy flow; een lekkere actieve Yoga flow les. Geschikt voor iedereen met een gezonde conditie. Nadja Pfister biedt deze les op de woensdag om 17.30 uur.
Chakra Yoga; op de dinsdag om 17.30 uur. Een Yogales geschikt voor iedereen. Hierin aandacht voor de verschillende chakra’s. De les wordt gegeven door Wilma van Gelder.
Zhineng Qi gong; op de vrijdagochtend om 10.30 uur. Een prachtige oude Chinese bewegingsvorm ter ondersteuning van een gezond leven. Deze les wordt ook gegeven door Wilma van Gelder

Docenten