Nieuwsbrief Mei 2019

Oog van de storm

Verhuizen. Heen er weer, op en neer. Spullen voor nu, voor morgen, om weg te doen, familie, Marktplaats, to Switch? Het heen en weer krijgen. Mijn spullen (zeker die op zolder staan) nemen me mee naar mijn verleden. We maken plannen voor morgen, volgende week, volgende maand. En hup, weer onderweg, racen tegen deadlines.

Klinkt allemaal weinig mindful en dat is het ook. Natuurlijk zou ik heel mindful elk ding door mijn handen kunnen laten gaan en voelen of het mij gelukkig maakt of een oude trui voor ik haar weggooi, bedanken voor de warmte die ze mij gebracht heeft. Maar ik merk dat enige ongevoeligheid mij beter helpt om domweg te doen wat moet gebeuren om hier doorheen te komen. Hoe dan toch mindfulness in deze transitie? Ik zie het als in het oog van de storm zijn. Daar is de rust. Ik kan elk moment gaan zitten en laten bezinken. Voelen, ademen, stilte. Die momenten helpen mij in deze tijd. En wat fijn om dan yoga te mogen geven en ook daar de stilte momenten met jullie te delen. Momenten van bezinning, bewustzijn, niets hoeven bereiken. Goed zijn zoals je bent. Ik wens je mooie stille momenten, ook in tijden van storm.

Namasté, Evelien

De moeilijkheid van Yoga thuis.

Ken je dat gevoel dat je eigenlijk elke dag wel even yoga zou willen doen, maar dat er altijd wel een reden is om het toch niet te doen? De afwas die nog gedaan moet worden, een kind dat op je rug klimt. Wees vooral niet te streng voor jezelf, maar nodig jezelf uit om binnen de mogelijkheden toch een beetje yoga te integreren in je dag. Doe een 5 minuten adem meditatie als je op de wc zit. Misschien kan je rond etenstijd met je huisgenoten wat yoga doen? Of voor het slapen gaan een online lesje.

Onze yoga illustraties worden gemaakt door Jeroen Schoonderbeek en zullen regelmatig in onze nieuwsbrief maar ook op onze nieuwe Instagram te voorschijn komen. Volg jij ons al?

Zomercursus ‘Zingen met je hele lijf’

Zingen is een bijzonder iets. Het werkt stress verlagend en niets kan zo fijn zijn als even lekker zingen! Maar we zijn zo gewend om in ons hoofd te leven, dat zingen vanuit je lijf soms lastig kan zijn.

Om dit jou te leren hebben zangeres/zangdocent Sophie Platenkamp en ik mindfulness/yogadocent Evelien van Straaten de cursus ‘Zingen met je hele lijf’ in het leven geroepen.  Een vierdaagse zangcursus waar we componenten uit zangles verbinden met mindfulness, Yoga en een klein stukje clownerie. Deze cursus gaat voorbij het doel om “mooi” te leren zingen, maar gaat vooral  om vrij te leren zingen vanuit ontspanning, kwetsbaarheid, emotie en acceptatie. En dan niet alleen in je badkamer, maar eventueel ook op de bühne. Een mooie manier om in je lijf te komen en jouw stem te vinden! Deze cursus vindt plaats van 11 t/m 14 Juli in Zweiersdal

Voor meer informatie & om je in te schrijven klik hier

Docenten