Nieuwsbrief september/oktober 2018

Na een zomer waar geen eind aan komt, zijn we alweer toe aan de herfstvakantie. We hebben in deze nieuwsbrief leuke, boeiende, inspirerende en zeker ook belangrijke info voor jou. 

 
 

Inspiratie Muziek: Adem in, Adem uit, Herhaal

Olafur Arnalds uit IJsland maakt prachtige muziek, die zich uitstekend leent om even een moment rust te nemen. De animatie in dit filmpje helpt daar bij. Probeer eens je ademhaling mee te laten voeren op de muziek. Je gaat als vanzelf even lang in- als uit ademen. Dan verdiept je ontspanning. Adem in, Adem uit, Herhaal.......
Olafur Arnalds : Ljósið

 
nieuw begin.jpg

Wisseling van de wacht / Tijd voor nieuwe dingen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Vanaf 1 januari ga ik stoppen met mijn werkzaamheden in Zweiersdal. En ik ben heel blij dat ik in Evelien van Straaten een goede opvolger heb gevonden. Voor wie haar nog niet kent, ze stelt zich aan je voor in deze nieuwsbrief.

Er is een nieuwe uitdaging op mijn pad gekomen. Ik ga vanaf 1 januari samenwerken met mijn zus Ellen. Zij begeleidt mensen die vanuit Bonaire, Saba en St Eustasius in Nederland op medische uitzending zijn. Ik heb haar tijdens haar zomervakantie vervangen en van het één ontstond het ander. Een leuke stap, een mooi begin in het nieuwe jaar.

Elk nieuw begin kent ook een afscheid. Ik weet dat ik Zweiersdal, de plek, het werk en jullie ga missen. Dus ik ga de komende maanden, tot de kerstvakantie, nog even extra genieten van alles wat hier is. Voor nu wil ik jullie alvast bedanken voor al jullie vertrouwen, geduld, gesprekjes en ontmoetingen in de afgelopen 6 jaren. Warme groet, Stella

 
Evelien van Straaten

Evelien van Straaten

Even voorstellen: Evelien van Straaten

Vanaf 1 januari zal ik het stokje overnemen van Stella, die de afgelopen jaren met zo veel zorg en toewijding dit mooie Yogacentrum Zweiersdal heeft gerund.

Ik stel me graag even voor. Een aantal van jullie kennen mij al als Yin Yoga en Easy Yoga docente. Ik ben 56 jaar, getrouwd met Oebele, moeder van Anne en Sophie en oma van Saar. Zweiersdal en ik kennen elkaar sinds 2008 toen ik daar begon als zelfstandig coach. Ik deelde een tijd een werkkamer met Stella. Vanaf 2011 heb ik vele mindfulnesstrainingen verzorgd in de yogazaal van Zweiersdal. Yin Yoga was een fijne ontdekking om middels houdingen waar je wat langer in verblijft in het lichaam te komen, te observeren, te voelen. Een mooie combinatie met Mindfulness. Hoewel ik om praktische redenen was verhuisd naar Steenderen, kwam ik na mijn opleiding tot YinYoga teacher weer snel bij Zweiersdal om daar les in te gaan geven. Yoga en Mindfulness helpen mij om balans in mijn leven vinden. Steeds weer opnieuw. Dat deel ik graag met cursisten.

In mijn banen werd ik vaak een generalist genoemd. (=Ik kan alles een beetje) Ik speelde en werkte als clown, theaterdocent, vormingswerker, communicatietrainer, psychomotorische therapeute in psychiatrie en verslavingszorg, coach en accountmanager in een Rugadviescentrum, teamleider op een afdeling voor zorg en welzijn van een ROC en als zelfstandig coach en trainer. Ik verzorg met mindfulness en Yoga mooie cursussen op prachtige locaties.

Zweiersdal, Yoga en Mindfulness hebben mijn hart. Het gaan runnen van Zweiersdal komt precies op het goede moment op mijn pad. Ik heb heel veel zin om iedereen te faciliteren. Zodat de docenten kunnen doen waar ze goed in zijn en jullie een mooi gevarieerd Yoga aanbod kunnen volgen in Zweiersdal. Ik hoop je snel te ontmoeten. Namasté!

 

Trots!

Ja, we zijn trots op “onze” Jeroen. Staat daar zomaar met een geweldig artikel over Zenboksen in het tijdschrift Yoga International in de editie van september. Het kan ook niet anders. Iedereen die zijn lessen volgt is dol enthousiast. Een gouden combi. Eerst knallen met kickboksen en dan relaxen met Yin Yoga.

Het artikel is te lezen in het magazine dat op de leestafel in de hal ligt.
En als je deze vorm zelf wilt uitproberen…. er zijn nog een paar plekken in zijn lessen op woensdag om 17.30 en 20.30 uur.

Cover Yoga International editie september 2018

Cover Yoga International editie september 2018

 
stilteweekend.jpg

Stilte Weekend

Yogadocenten Yvonne Bal en Hanneke van Dalen , begeleiden met hart en ziel een stilteweekend van 11 t/m 13 januari 2019. Je verblijft dat weekend op landgoed de Leonardushoeve. Een prachtige plek in het Noord Limburgse land.

Het is een goed begin van het nieuwe jaar. Starten vanuit het contact maken met jouw essentie, ‘Solitude’, samen zijn met jouw Zelf. Yoga-meditatie-mindful bewegen-klank en stilte-aandachtig Zijn-creatief- jeZelf en elkaar ont-moeten komen dit weekend allemaal aan bod.

Als je op de button klikt, vind je meer info over dit weekend, de prijs en hoe je je kunt opgeven.

 
foto Pixabay

foto Pixabay

Aanpassing prijs lessen miv 2019

Het kabinet wil het lage btw-tarief verhogen van 6% naar 9%. Deze verhoging van het lage btw-tarief moet gaan gelden vanaf 1 januari 2019. Dit voorstel moet nog goedgekeurd worden door de 2e en 1e Kamer. Het nieuwe BTW tarief heeft gevolgen voor de lesprijzen.

Ondanks de gestegen kosten (denk aan de jaarlijkse stijging van de huur en andere vaste lasten en kosten) hebben we de afgelopen 6 jaar de prijzen van de yogalessen hetzelfde gehouden. Voor 2019 gaan we een deel van de recente stijgingen doorberekenen in de lesprijs.

Wat betekent dit?
Als ook de btw van 6% naar 9% gaat, zullen we de prijs per les met €0,50 verhogen. De verhoging gaat in per 1 januari 2019. Mocht de btw-verhoging niet doorgaan dan zal de verhoging €0,25 per les bedragen. We informeren je later dit jaar via de nieuwsbrief en op de website welke prijsaanpassing het wordt.

 
foto Pixabay

foto Pixabay

 
Foto Pixabay

Foto Pixabay

 

Lazy Sunday met oa Sebastiaan Stevens op de Hang

Wat is er nog meer te doen in Zweiersdal?

Naast de wekelijkse lessen zijn er nog tal van andere activiteiten in Zweiersdal. Hieronder vind je een samenvatting van de agenda voor de komende periode. Meer informatie vind je door op de titel van de activiteit te klikken.

 • Chi Neng Qigong les voor beginners & gevorderden
  Arianne de Zwart geeft maandelijks lessen op zaterdag.
  Een les die geschikt is voor beginners & gevorderden.
  Zeker de moeite waard als je ook een keer wilt kennismaken met wat Chi Neng Qigong is en kan doen voor je.
  De data voor de Chi Neng Qigong lessen zijn:  13 oktober / 17 november / 15 december van 09.00-10.00 uur

 • Chi Neng Qigong intensieve training voor gevorderden
  Van 10.30 -13.00 uur is er een intensieve training voor gevorderden. 
  De data voor de Chi Neng Qigong trainingen zijn: 13 oktober / 17 november / 15 december van 10.30-13.00 uur

 • Intensieve Dynamische Hatha Yoga les
  Onder leiding van Nadja Pfister pak je in deze uitgebreide les het hele lichaam aan. Daarnaast maak je een verdieping door een aantal houdingen gedetailleerd te doorlopen, met aandacht op alignement. Je sluit deze yogales af met een lange meditatie van een half uur. Om 12 uur voed je innerlijke mens met een Vedische lunch. De lunch is optioneel.
  Zaterdag 27 oktober en zaterdag 29 december van 10.00 tot 13.00 uur.

 • Introductie Workshop Shiatsu & Pranic Healing
  Oud-docente Michelle Tarenskeen en haar partner Christian Knibbe verzorgen een introductie workshop, waar ze je laten kennismaken met de basis principes van Shiatsu en Pranic Healing.
  Shiatsu is een Japanse vorm van drukpuntmassage, waarbij door druk met de handen en vingers de prana, chi, of levensenergie, wordt gestimuleerd om beter door te stromen.
  Pranic Healing werkt op het energetisch lichaam; de chakra's en het hele energielichaam wordt schoongemaakt en gerevitaliseerd zonder fysieke aanraking.
  Zondag 11 november van 10.30 tot 13.00 uur.

 • Lazy Sunday in Zweiersdal
  Trakteer jezelf deze zondag op aandacht met Easy Yin Yoga; rustige liggende en zittende houdingen en een Savasana (liggend) concert. De Easy Yin Yoga is onder leiding van Evelien van Straaten. Het Savasana Concert met Live Hang Muziek door Sebastiaan Stevens.
  Het is mogelijk om je traktatie uit te breiden met een (h)eerlijke aansluitende lunch bij Bilders proeflokaal, de buren van Zweiersdal.
  Zondag 18 november van 11.00 tot 12.30 uur met optioneel een aansluitende lunch

 
herfst is hier.jpg