Nieuwsbrief Mei 2019

Mindful verhuizen, kan dat? En wat zijn de obstakels van yoga thuis? Je leest dit en nog meer in deze nieuwsbrief!

 
 
Persfoto+opening+huiskamerlounge+Zweiersdal.jpg

Oog van de storm

Verhuizen. Heen er weer, op en neer. Spullen voor nu, voor morgen, om weg te doen, familie, Marktplaats, to Switch? Het heen en weer krijgen. Mijn spullen (zeker die op zolder staan) nemen me mee naar mijn verleden. We maken plannen voor morgen, volgende week, volgende maand. En hup, weer onderweg, racen tegen deadlines. 

Klinkt allemaal weinig mindful en dat is het ook. Natuurlijk zou ik heel mindful elk ding door mijn handen kunnen laten gaan en voelen of het mij gelukkig maakt of een oude trui voor ik haar weggooi, bedanken voor de warmte die ze mij gebracht heeft. Maar ik merk dat enige ongevoeligheid mij beter helpt om domweg te doen wat moet gebeuren om hier doorheen te komen. Hoe dan toch mindfulness in deze transitie? Ik zie het als in het oog van de storm zijn. Daar is de rust. Ik kan elk moment gaan zitten en laten bezinken. Voelen, ademen, stilte. Die momenten helpen mij in deze tijd. En wat fijn om dan yoga te mogen geven en ook daar de stilte momenten met jullie te delen. Momenten van bezinning, bewustzijn, niets hoeven bereiken. Goed zijn zoals je bent. Ik wens je mooie stille momenten, ook in tijden van storm.

Namasté, Evelien 


Illustratie Jeroen Schoonderbeek

Illustratie Jeroen Schoonderbeek

De moeilijkheid van Yoga thuis.

Ken je dat gevoel dat je eigenlijk elke dag wel even yoga zou willen doen, maar dat er altijd wel een reden is om het toch niet te doen? De afwas die nog gedaan moet worden, een kind dat op je rug klimt. Wees vooral niet te streng voor jezelf, maar nodig jezelf uit om binnen de mogelijkheden toch een beetje yoga te integreren in je dag. Doe een 5 minuten adem meditatie als je op de wc zit. Misschien kan je rond etenstijd met je huisgenoten wat yoga doen? Of voor het slapen gaan een online lesje.

Onze yoga illustraties worden gemaakt door Jeroen Schoonderbeek en zullen regelmatig in onze nieuwsbrief maar ook op onze nieuwe Instagram te voorschijn komen. Volg jij ons al?


Zomercursus ‘Zingen met je hele lijf’

Zingen is een bijzonder iets. Het werkt stress verlagend en niets kan zo fijn zijn als even lekker zingen! Maar we zijn zo gewend om in ons hoofd te leven, dat zingen vanuit je lijf soms lastig kan zijn.

Om dit jou te leren hebben zangeres/zangdocent Sophie Platenkamp en ik mindfulness/yogadocent Evelien van Straaten de cursus ‘Zingen met je hele lijf’ in het leven geroepen.  Een vierdaagse zangcursus waar we componenten uit zangles verbinden met mindfulness, Yoga en een klein stukje clownerie. Deze cursus gaat voorbij het doel om “mooi” te leren zingen, maar gaat vooral  om vrij te leren zingen vanuit ontspanning, kwetsbaarheid, emotie en acceptatie. En dan niet alleen in je badkamer, maar eventueel ook op de bühne. Een mooie manier om in je lijf te komen en jouw stem te vinden! Deze cursus vindt plaats van 11 t/m 14 Juli in Zweiersdal

Voor meer informatie & om je in te schrijven klik hier


Agenda

Agenda zweiersda;.png

De zomer begint alweer langzaam in de buurt te komen. Bij ons is het zomervakantie van 1 juli tot 16 augustus en zullen er geen reguliere lessen zijn. Wel zal er regelmatig zomeryoga plaatsvinden in Zweiersdal. Lessen zijn los te volgen, maar het is ook mogelijk om je overgebleven credits te gebruiken voor deze lessen. Meer info hier over volgt nog! 

Verder staan er weer een aantal mooie ‘XL lessen op zondag’ in de planning. Zo is er 26 mei een XL les XL les Zinheng Chigong en 23 juni een XL les yin yoga met live muziek. Ook zal er wederom een mini stilte retraite plaatsvinden op 9 juni.

Hier onder een volledig overzicht van wat er de komende tijd allemaal te doen is!


19 Mei Workshop Godinnen Collage maken
Docenten: Anthonette van Luijtelaar & Hester Kiestra
Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.


26 mei XL lessen op zondag: Zinheng Chigong
Docent: Wilma van Gelder
Tijd: 10:00 - 12:00
Bijdrage: €16,50
Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.


9 Juni Mini stilte retraite
Docenten: Jaqueline Arnold & Vera Develing.
Tijd: 10:00 - 15:00
Bijdrage: €70,-
Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven


23 juni Xl lessen op zondag : Yin yoga met live muziek
Docent: Vera Develing
Tijd: 10:00 - 12:00
Bijdrage: €16,50
Meer informatie volgt


11 t/m 14 juli Meerdaagse zangcursus ‘Zingen met je hele lijf’
Een zangcursus waar componenten uit zangles worden verbonden met mindfulness, Yoga en clownerie.
Docenten: Sophie Platenkamp & Evelien van Straaten
Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven


13 t/m 15 september Inspiratieweekend voor yogadocenten
Je nieuwe seizoen als yogadocent ontspannen starten vol met nieuwe inspiratie en bewust van jouw kwaliteiten als yogadocent.
Deze oude traditie blazen we nieuw leven in. 
Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven