Nieuwsbrief Januari 2019

Yogaschool Zweiersdal wenst je een goed nieuw jaar met sprankelende en verstillende momenten.
In deze nieuwsbrief informatie over de nieuwe eigenaresse, nieuwe lessen en de agenda voor de komende tijd.

 

Foto Evelien in Zweiersdal.jpg

Nieuwe eigenaresse

Sinds 1 januari ben ik, Evelien van Straaten begonnen als nieuwe eigenaresse van Zweiersdal. Ik heb erg veel zin om het mooie Zweiersdal verder te ontwikkelen en samen met de docenten een uitgebreid lesaanbod, mooie evenementen en veel sfeer te creëren!

Ik zal zo veel mogelijk tussen 9 en 12 uur aanwezig zijn in Zweiersdal om je praktisch van dienst te zijn bij het plannen van je lessen en bij andere vragen. Je kunt me buiten deze tijden ook bellen, een voicemail inspreken of mailen naar info@zweiersdal.nl .


Nieuwe lessen & Docenten

We beginnen het jaar fris met een aantal nieuwe lessen en docenten. Tai Chi, Vinyasa, Mindfulness & Yoga en Yin Yoga & meditatie zijn aan het rooster toegevoegd.

Welkom Bas Hulshof & Linde Piët !


Vinyasa Yoga Maandagmiddag 15.30 tot 16.45 uur

Vinyasa is Sanskriet voor bewegen op een speciale manier. Dat betekent, bewust, met aandacht en vooral op het ritme van de adem. Elke beweging die je maakt vindt plaats op een in- of uitademing. De beweging volgt de ademhaling. Dit principe zorgt voor vloeiende bewegingen en flow, wat het een meditatief karakter geeft. Het doen van bewegingen op het ritme van de adem kan een uitdaging zijn, iets wat je niet meteen onder de knie hebt. Dit hoeft ook niet. Gaandeweg zal je merken dat het steeds meer vertrouwd wordt. En zoals bij elke yogavorm: er bestaat geen goed of fout. Presteren is geen doel. Je lichaam leren kennen wel. Op jouw manier, binnen je eigen grenzen en mogelijkheden.


De les wordt gegeven door Linde Piët

Linde: “Ik wilde mijn liefde voor werken met mensen verenigen met mijn passie voor yoga. Daarom heb ik de opleiding tot Power yoga docent afgerond en daarna de opleiding tot Vinyasa yoga docent.“


Tai Chi Qi-gong Dinsdagochtend 9 tot 10.15u

In de lessen is het leren en oefenen van de vorm Tai en het voelen van de flow het belangrijkst. De vorm is een vaste reeks vloeiende bewegingen, die ontspannen en langzaam uitgevoerd worden. Deze vorm is opgebouwd uit diverse houdingen, elk met een eigen naam en functie. Door het beoefenen van de vorm kunnen de Tai-Chi principes worden ontdekt en getraind.


De les wordt gegeven door Bart Hulshof


Bas: ”Ik heb mijn opleiding Tai Chi en Qi Gong mogen ontvangen van Mark Jansen welke een aantal jaren als "Apriantice" heeft geleefd bij een chinese heelmeester. 
Ik geeft alweer 13 jaar gedreven Tai Chi les in Nederland en Duitsland waar ik woon.”


Yin Yoga & meditatie Woensdagavond 20.30 tot 21.45 uur

Deze les gaf Evelien eerder op de donderdagavond. Naast Yin yoga zal er elke les een langere mediatie worden gedaan.


Mindfulness & Yin Yoga Donderdagmiddag 17.30 tot 18.45 uur

In deze les komt steeds een thema uit de Mindfulness aan de orde. Dit zijn de basisthema’s of variaties daarvan uit de 8-weekse mindfulnesstraining. Denk aan omgaan met: de automatische piloot, lichaam, adem, stress, emoties, gedachten, zingeving, zorg, tijd, veranderingen en compassie.

Mindfulness en Yin Yoga is een prima les om je langzamerhand in Mindfulness te bekwamen of om je vaardigheid op orde te houden. De helft van de les wordt besteed aan een korte of langere meditatie en informatie over een thema. In de andere helft van de les wordt besteed aan Yin Yoga, ook wel mindful yoga genoemd doordat je enkele minuten in de houdingen verblijft en mediteert.

De les wordt gegeven door Evelien


Agenda

Op dit moment wordt er nog druk gewerkt aan mooie en verassende evenementen voor het nieuwe jaar. Maar ook de docenten van Zweiersdal zitten niet stil. Hier onder een overzicht van Retreats begeleid door docenten van Zweiersdal.

11, 12, 13 januari: Stilteweekend op Landgoed Leonardushoeve

Voor de snelle beslisser! Er zijn nog een paar plaatsen. Yogadocenten Yvonne Bal en Hanneke van Dalen begeleiden met hart en ziel het stilteweekend van 11 tot en met 13 januari 2019 op de Leonardushoeve waar bezield en van harte geleefd wordt. Een landelijke plek waar rust en ruimte, licht en liefde voelbaar zijn. De Leonardushoeve voorziet zijn gasten van heerlijke vegetarische maaltijden.

Een bedding om contact te maken met jouw essentie, ‘Solitude’, samen zijn met jouw Zelf.

Meer informatie: Yvonne Bal / 0644066083 / yvonnebal@zonnet.nl


1, 2, 3 Maart: Weekend Mindfulness en Playfulness

Je beleeft een weekend met in het prachtige Emmausklooster in Velp NB. In deze retraite kom je eerst in de rust, om daarna de verbinding te gaan leggen tussen wat in jou leeft en daar uiting aan te geven; je creativiteit tot leven te brengen. We gebruiken hiervoor verschillende speelse werkvormen met schilderen, schrijven, theater, cabaret, clownerie en dans. Na elke activiteit die gericht is op expressie, sluiten we af met een meditatie, yin yoga, muziek. Er is voldoende tijd om ook de stilte en rust op te zoeken op je eigen kamer, in het klooster, de tuin en de prachtige omgeving. Je slaapt op een eenpersoonskamer. (Er zijn ook enkele 2-persoonskamers)

Begeleiding: Priya Stouten en Evelien van Straaten

Klik hier voor meer informatie.


29, 30, 31 maart: Yin Yoga en Mindfulnessweekend op Vlieland

Een heerlijk weekend in een luxe hotel pal aan de zee!

Begeleiding: Evelien van Straaten

Klik hier voor meer informatie.


11 t/m 17 april: Een wandelretreat met Yoga en Mindfulness in zuidwest Portugal

In 7 dagen loop je ‘naar het einde van de wereld”. Een tocht door prachtige natuur langs de ruige kust. A journey to Now!

Begeleiding: Priya Stouten en Evelien van Straaten

Klik hier voor meer informatie.