Nieuwsbrief december 2016

De nieuwsbrief over de laatste weken van dit jaar. En een vooruitblik naar 2017.

 
 

Adem

Het thema van deze nieuwsbrief. Ingegeven door het thema van Serious Request dit jaar. Daarover kun je later meer lezen in deze nieuwsbrief. Voor nu: klik op de afbeelding hiernaast. Neem even 3 minuten de tijd om naar deze muziek te luisteren en je ademhaling te volgen. Je hoeft niets te veranderen. Adem in. Adem uit. Je bent op de goede weg.....


Vervolg Adem

Adem. Het eerste waar we naar happen als we geboren worden en het laatste als we sterven. We ademen gemiddeld 12 keer per minuut als we wakker zijn en 6-8 keer als we slapen.  In stress situaties verhogen we onze ademhalingsfrequentie. Standaard ademen we vaker dan eigenlijk goed voor ons is. Een goede ademhaling is essentieel voor een gezond leven.

Uit wetenschappelijk onderzoek van het Columbia College of Physicians and Surgeons in New York bleek dat de yoga-ademhaling een methode is die het autonome zenuwstelsel in balans brengt; ze bleek psychologische en stressgerelateerde klachten te beïnvloeden. Uit een ander Amerikaans onderzoek kwam naar voren dat ademhalingsoefeningen bijdragen aan een lagere bloeddruk , zuurstofverbruik en hartslag. 

Als je op het plaatje hiernaast klikt, vind je de informatie van het onderzoek. In het engels. Dat wel.


Chi Neng Qigong - Meditatie in Beweging

Misschien ken je Arianne de Zwart al. Ze heeft al eerder les gegeven in Zweiersdal. Vorig jaar verhuisde ze naar Groningen.
We zijn heel blij dat ze vanaf 9 december elke maand op vrijdagavond een Chi Neng Qigong meditatie avond in Zweiersdal gaat geven. Of je nu bekend bent met Chi Neng of niet, deze avond is voor iedereen geschikt. Ze start om 20.00 uur en de avond duurt tot ongeveer 21.00 uur. Een heerlijk rustig begin van je weekend!
Noteer alvast de data voor 2017: 10 februari, 10 maart, 7 april, 19 mei, 9 juni, 7 juli

Per avond betaal je € 15,- per persoon. Je kunt de avonden los van elkaar volgen. 


Geef je op,doe mee en doneer gul!

Geef je op,doe mee en doneer gul!

Serious Yoga

Zondag 11 december gaan we weer ons uiterste best doen om samen met jullie zoveel mogelijk geld op te halen met Serious Yoga voor Serious Request. Dit jaar gaat de opbrengst  naar het bestrijden van de sterfte door longontsteking bij jonge kinderen. Er lijkt ons geen betere verbinding te leggen tussen yoga en sterfte door longontsteking dan met de helende ademhaling. Ademhaling is zo’n beetje de belangrijkste sleutel in de beoefening van yoga. Daarom zijn er twee lessen die gaan over Yoga en ademhaling. Kundalini Yoga olv Paulien Borst en Puf mee met Serious Request olv Nelleke van Dulken. De derde les gaat over ademen met je hart. Klnkt raar, maar leuk om te doen en je hebt er zelf daarna ook wat aan. Deze techniek is bijzonder effectief in het omlaag halen van je cortisol (stresshormoon) en het balans brengen in je zenuwstelsel. Klik op de foto voor het programma van die dag! 

Klankconcert met Wilco de Bruijn

Klankconcert met viool en (boventoon)zang.

Zondag 15 januari wordt een bijzondere avond met prachtige klanken.
Zoals Wilco uitlegt: "Tijdens dit viool-klankconcert ervaar je klank, in afstemming met het Oorspronkelijk Veld, het kosmische geheel waar alles uit bestaat en wat alles is. Die klank brengt mensen vaak in contact met hun eigen oorspronkelijke kern. Deze ervaring kan een herkenningspunt vormen binnen je persoonlijke ontwikkelingsproces."

Het is niet echt uit te leggen hoe deze klanken precies aanvoelen. Het doet iets met je, maar dat is voor iedereen weer anders. Ook zal elk bezoek weer een ander stuk in jezelf aanraken. Net waar je op dat moment aan toe bent. Laat je verrassen en kom het zelf ervaren. En wil je vast een voorproefje? Klik dan op de foto van Wilco. Dan krijg je een beetje een idee wat je kunt verwachten. 

Zondag 15 januari van 20.00 tot ongeveer 21.30 uur
Entree € 15,-.
Inloop vanaf 19:30 uur.
Kaarten reserveren via info@zweiersdal.nl of telefonisch via 026 339 13 69. 


Stilteweekend

Stilteweekend

Stilteweekend

Stel je eens voor dat je dit jaar begint in stilte. Een weekend lang voor jezelf, met jezelf,  met yoga en meditatie, schilderen, lezen, wandelen, lekker eten en nog veel meer. 

Dat kan. Winifred Wegener en Yvonne Bal nemen je van vrijdag 13 januari tot en met zondag 15 januari graag mee in de stilte. Dit gebeurt op een prachtige locatie, kloosterboerderij de Leonardushoeve in Belfeld bij Venlo. 
 


Er starten nieuwe lessen in januari!

Vanaf januari zijn er een aantal wijzigingen in het lesrooster. En we verwelkomen een paar "nieuwe" docenten. 

Mishja Camphuijzen gaat op maandagmiddag van 17.00 - 18.15 uur Integrale Yoga geven. Lessen die bol staan van lichaamsoefeningen, ademoefeningen, ontspanning, concentratie en meditatie. 

Evelien van Straaten gaat op donderdagavond van 20.30 - 21.45 uur Yin Yoga & Meditatie geven. Yin Yoga is al hot, mensen die deze yogavorm beoefenen zijn telkens waar aangenaam verrast door het effect. En als bonus is er ook nog aandacht voor meditatie. Evelien is eigenlijk al een oude bekende van Zweiersdal. Ze gaf en geeft nog steeds regelmatig Mindfulness cursussen in Zweiersdal (er start weer een Mindfulness cursus in januari, hou de agenda in de gaten!). 

Kika Kok geeft al jaren Kids Yoga en Yoga voor jongeren in Zweiersdal. Vanaf januari gaat ze op donderdagochtend van 09.00 - 10.15 uur Deugden Yoga geven aan volwassenen. In deze yogalessen zullen de “deugden/zielskwaliteiten” verweven worden(gebaseerd op het project: Act on Virtues en de Deugdenyoga van Patty Jongenmaets). Je wordt bewust van al het moois dat in je verborgen ligt. Doordat je meer je innerlijke schatten leert kennen, kun je deze ook makkelijker in je dagelijkse leven inzetten. Bewust of onbewust.


Cursus Postnatale Yoga & babymassage

Nelleke van Dulken start in januari met een cursus postnatale Yoga & babymassage. In 5  dinsdagochtenden leer je enkele massagetechnieken waarmee je je baby heerlijk kunt masseren. Daarna is er aandacht voor je eigen lijf en het herstel na de zwangerschap. Uiteraard is er ruim aandacht voor het uitwisselen van ervaringen en het voeden, verschonen en knuffelen van je baby. De cursus is geschikt voor kindjes vanaf 6 weken tot kruipleeftijd. Ervaring met massage of yoga is niet nodig. Start dinsdag 10 januari. 


Kerstvakantie & meer

Vanwege de kerstvakantie zijn er geen lessen van maandag 26 december tot en met vrijdag 6 januari. De lessen beginnen weer op maandag 9 januari. 
De administratie is tijdens de kerstvakantie beperkt bereikbaar. Krijg je geen gehoor? Spreek je boodschap in of stuur een mail naar info@zweiersdal.nl. We nemen dan na de vakantie contact met je op. 


Formulieren

Loopt je lesperiode tot aan de kerstvakantie? En wil je na de vakantie je lessen vervolgen? Dan waarderen we het zeer als je het nieuwe incassoformulier in de komende weken inlevert. Dan kunnen wij zorgen dat alles goed verwerkt wordt voor de start van het nieuwe jaar.
Weet je niet zeker tot wanneer je je opgegeven hebt? Vraag het na bij de docent of stuur een mail naar info@zweiersdal.nl.  

We wensen jou en degene die je lief zijn mooie dagen in december. 

We wensen jou en degene die je lief zijn mooie dagen in december.