John Tumulero

John Tumulero

Yoga en Pijnvermindering

olv John Tumulero

Met Yoga en Pijnvermindering kijken we naar het mechanisme van chronische pijn. Het verkregen inzicht wordt in de praktijk gebracht middels yoga-oefeningen, meditaties, joint release oefeningen en diverse andere technieken. De neuroplasticiteit (dit is het vermogen van het zenuwstelsel om te veranderen) wordt hierin aangesproken en we leren dat de yogafilosofie veel instrumenten biedt die in toenemende mate wetenschappelijk onderbouwd worden.
Het vermijdingsmodel van dokter Jasmijn Holla speelt hierin een belangrijke rol. Je zult je verbazen over wat mogelijk is.

Gedurende deze dag wordt het belang van neuroplasticiteit uitgebreid toegelicht. Dit wordt zowel vanuit de wetenschap alsook vanuit de yogafilosofie bespreken. Het mooie hieraan is dat een oeroude yogafilosofie nu wetenschappelijk te onderbouwen is.
Door middel van meditatie onderzoeken we de connectie met onze eigen pijn.  We werken met meditatieve yoga-oefeningen om vermijdingsgedrag af te bouwen. De joint release oefeningen gebruiken we om de smering van de gewrichten te bevorderen. 

De belangrijkste principes in het omgaan met pijn:
·       Ervaren.
·       Accepteren.
·       Ruimte geven.
·       Grenzen verkennen.
·       Loslaten van angst/afkeer/onzekerheid.

 Het doel van de bijscholing is dat je als yogadocent inzicht krijgt in het mechanisme van chronische pijn. Wat we kunnen yogaoefeningen, meditatie, joint release oefeningen en diverse andere technieken betekenen voor mensen met chronische pijn? Wat biedt de oude yogafilosofie hierover en hoe weet John dat te koppelen aan de moderne wetenschap? Deze workshop geeft hij samen met Daisy Klinkers. Daisy heeft uitgebreid onderzoek gedaan op neurologisch gebied in de richting van pijnbestrijding en neuroplasticiteit.

John Tumulero geeft vanaf zijn 31e levensjaar al yogales, zijn eerste opleiding heeft hij gevolgd in Sittard Bij Yoga opleidingen Limburg. Hierna volgde John nog vele scholingen op het gebied van yoga, meditatie en natuurgeneeskunde.  Hij is naast yogadocent o.a. Natuurgeneeskundig therapeut, shiatsutherapeut en mindfulnes based cognitive therapy trainer. Ook heeft John een gedegen scholing in anatomie, fysiologie en pathologie gehad. Na een ernstig motorongeluk in 2011 is John zich gaan verdiepen in het mechanisme van chronische pijn. Hieruit is later deze mooie wetenschappelijk onderbouwde training uit voorgekomen. Zeven Jaar geleden is John gestart met Yogaopleiding Tsondru. Omdat we steeds dieper in de opleiding kwamen tot de basis van yoga, (de wortels) heten wij sinds 2018 Yogaroots Parkstad.  In december 2018 is de derde lichting erkende docenten afgestudeerd. John heeft op meerdere plaatsen gastlessen en bijscholing mogen geven o.a. op het yogacongres in Elspeet in 2018 (yoga en pijnvermindering) in 2017 in Zinal op het Europees congres (Chi Flow yoga) deze laatste vorm van yoga is door John zelf ontwikkeld.

Datum     zaterdag 18 januari 2020. Volgeboekt. wachtlijst. *)
Tijd       10.30 tot 16.30 uur.|
Kosten    € 95,- excl. 21% btw.
Aantal deelnemers minimaal 12, maximaal 16.
Sluitingsdatum van inschrijving 30 december 2019.
Erkend als bijscholing door de VYN  5 punten.

*) Als je belangstelling hebt voor deze bijscholing is het belangrijk je in te schrijven voor de wachtlijst. De lengte van deze lijst is bepalend of we de dag gaan herhalen. Als je naam op de wachtlijst staat krijg je in dat geval de gelegenheid om met voorrang in te schrijven. Mocht er ruimte komen op 18 januari dan krijg je uiteraard bericht.