SA550062.jpeg

Yvonne Bal

 In een moeilijke periode in mijn leven kreeg ik het boekje ‘Dansen tussen vreugde en verdriet’ geschreven door Mansuck Patel, de oprichter van Dru-yoga.


Dru-yoga staat bekend als de yoga van het hart en bestaat o.a. uit zachte vloeiende bewegingen om de energiestroom op gang te brengen of te houden. Door de eenvoudige oefeningen uit het boekje te doen, kreeg ik weer innerlijke ruimte.

Dit was voor mij de aanleiding om wekelijks Dru-yogalessen te gaan volgen. 

Mijn docent had zo’n mooie uitstraling dat ik hier meer van wilde ervaren. Ik ben toen de opleiding gaan doen en ben Dru-yogadocent geworden. Op dit moment verzorg ik alleen nog inval lessen en werk ik als gastdocent op Yogaopleiding ‘Amitabha’ in Deventer. Ook hier werd mijn interesse geprikkeld en heb ik alle bijscholingen gevolgd: Aplombyoga (lichaamshouding), van daar uit de asana’s (yogahoudingen), de meridiaanyoga en de verdieping chakra-yoga en meditatie.Ik heb vooral de aslijn in mijzelf leren ervaren en de diepe, diepe stilte van waaruit ik in het leven kan bewegen. Hieruit is de Yvonne yoga ontstaan. Een combinatie van Dru en Hathayoga. Ik neem hierbij de essentie van beide opleidingen mee. 

Yoga is niet alleen het wekelijkse uurtje. Het is fijn als cursisten gaan merken hoe de verbinding met zichzelf doorwerkt in het dagelijks leven en in verbinding met anderen.