Jacoline Norden

Jacoline Norden

Lesgeven in Critical Aligment Yoga

olv Jacoline Norden

In het tweede bijscholingstraject ligt het accent op het lesgeven zelf. 

Het lesgeven vanuit de principes van Critical Alignement Yoga heeft gevolgen voor het taalgebruik waarmee wij lesgeven. Het is niet zo dan je je eigen lesroutine meteen volledig moet herzien, maar we kunnen in deze bijscholing een begin maken met een geleidelijk veranderingsproces. 

Als ontspanning de eerste stap is om tot beweging te komen dan kunnen we onze taal niet meer inrichten vanuit zinnen als "doe dit en doe dat........" dat zijn aanwijzingen die zich richten op wilskracht en wilskracht en ontspanning gaan niet goed samen. Ontspanning gaat over ademhaling, druk en rek en het spreken vanuit deze begrippen vraagt oefening.   

Techniek en een goede technische uitleg leiden tot veranderingen van gevoelens ten aanzien van het lichaam. Vaak is het een compleet herstel met betrekking tot positieve gevoelens die door stress en een te hoge (of juist te lage) activiteit (deels) verloren zijn gegaan. Ook daar wordt aandacht aan gegeven. Over wat voor veranderingen gaat dit en hoe verwerk je dit in je lessen? Ik wil jullie vier weekenden aanbieden om hier aandacht aan te geven. 

Jacoline Norden. Jacoline heeft aan het CAY Instituut de lerarenopleiding en therapie opleiding gevolgd. Zij geeft Critical Alignment Yogalessen aan de 50 plus- en beginnersgroepen en Critical Alignment Therapie. Privélessen op aanvraag. Ook is zij verbonden aan de CAY lerarenopleiding en geeft daar onder anderemeditatie/pranayama en lerarenlessen.

Data    21/22 september, 23/24 november 2019. 1/2 februari en 21/22 maart 2020.
Tijd     Zaterdag van 14 tot 18 uur.
            Zondag van 10 tot 17 uur.                     
Kosten € 1.020,- excl. 21% btw.
Erkend als bijscholing door de VYN 40 punten.
Aantal deelnemers minimaal 14, maximaal 20.
Sluitingsdatum van opgave 2 september 2019.
Locatie: Critical Alignment Instituut, Blankenstraat 166, 1018SG Amsterdam.