evelien bijgesneden.jpg

Mindfulness Training

Mindfulnesstraining op de vrijdagmiddag in Oosterbeek

De Mindfulnesstraining van Evelien van Straaten gaat weer van start op donderdag 12 januari in Zweiersdal, Weverstraat 65 in Oosterbeek.

De training bestaat uit  8 bijeenkomsten van 13.00 tot 15.00 uur.
Training eindigt op vrijdag 16 maart .

‘Mindfulness’ is een mooi woord voor aandachtigheid of opmerkzaamheid. Het is de kunst van het aanwezig zijn. Veel van wat we doen, gaat op de automatische piloot. Gedachten vliegen tegelijkertijd door ons hoofd. We zijn met onze aandacht bij wat al geweest is of bij wat we nog moeten meemaken. Vaak merken we pas later dat we gejaagd zijn, andere negatieve gevoelens hebben of vermoeid zijn.

Aandacht geven is een vaardigheid die je kunt leren door te oefenen. Mindfulness is geschikt voor iedereen die wil leren om bewuster en intenser te leven.

  • Je leert niet alleen te luisteren naar je hoofd, maar ook naar je lichaam
  • Je kunt accepterend omgaan met lastige emoties en houdt de regie over je gedachten.
  • Je leert te accepteren wat niet te veranderen is.
  • Je krijgt meer inzicht in je automatische patronen en ontwikkelt mildheid voor jezelf en je omgeving.

 

Inmiddels is Mindfulness wetenschappelijk goed onderbouwd en er zijn steeds meer mensen die baat hebben bij de rust, het inzicht en de mildheid die de training oplevert. Mindfulness is in principe geschikt voor iedereen. Of je nou jong bent of oud, wel of geen lichamelijke en/of psychische klachten hebt. Mindfulness heeft oefening en tijd nodig om het je eigen te maken. Er wordt tijdens de training praktisch gewerkt met begeleide aandachts- en concentratie oefeningen en wat huiswerk. Theorie over stress, piekeren, moeilijke emoties en het omgaan met andere levensuitdagingen komt ook aan bod.

Het is een training waar je de rest van je leven profijt van hebt!

De training wordt gegeven door Evelien van Straaten. Ze is als gecertificeerd trainer aangesloten bij de Vereniging voor Mindfulness en VMBN en verzorgt vanuit haar eigen praktijk coaching en training voor particulieren en bedrijven. Sinds 2011 verzorgt ze Mindfulnesstrainingen en sinds 2017 geeft ze wekelijkse lessen Yin Yoga & meditatie in Zweiersdal.

Data: 12, 19 januari 2, 9, 23 februari 2, 9, 16 maart 2018
Tijd: Vrijdagmiddag 13 tot 15 uur
Locatie: Yogacentrum Zweiersdal Weverstraat 65 6862 DK Oosterbeek
Aantal bijeenkomsten: 8
Kosten: € 280,00 (Dit bedrag is excl. btw als de werkgever betaalt.)
Meer informatie en aanmelden: www.metmindfulness.nl
mail: info@evelienvanstraaten.nl
mobiel: 06 40865229