Romanie Noordergraaf

Romanie Noordergraaf

Krya yoga en meditatie

olv Romanie Noordergraaf

De workshop zal bestaan uit traditionele yoga- en meditatietechnieken uit de hatha en kriya yoga aangevuld met kleine oefeningen om tot openheid en vrijheid te komen. Yogadocenten maken kennis met deze technieken die leiden tot een diepe meditatieve staat van zijn. Vanuit een moeiteloosheid mag ruimte ontstaan om te voelen, observeren, ontspannen en over te geven aan dat wat is op het moment van beoefening.

Na afloop van de workshop kunnen docenten deze oefeningen in hun eigen yogalessen integreren. Zij ontvangen een hand-out van de oefeningen, aangevuld met notities vanuit de les.

Rondom de oefeningen nodigt Romanie uit tot dialoog en interactie zodat op individueel niveau zoveel mogelijk uit de workshop gehaald kan worden. Er is hierbij zowel ruimte voor vragen vanuit de eigen beleving als vanuit de rol als docent en de wijze van aanbieden.  

Romanie’s eerste kennismaking met yoga was ruim vijftien jaar geleden door middel van filosofische hatha yogalessen waarin op zachte wijze werd bewogen. Direct werd zij gegrepen door de mogelijkheden voor ieder persoon, ongeacht leeftijd, conditie, achtergrond en ervaring,  die yoga biedt om zich fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel te ont-wikkelen, helen, ont-moeten. Zij volgde Samsara's vierjarige yogadocentenopleiding. Binnen deze opleiding specialiseerde zij zich in zwangerschapsyoga en postnatale yoga.
Na haar opleiding verdiepte zij zich in meditatietradities en technieken. Romanie bleef actief als docente bij de docentenopleiding en richtte Yoia op: een yogacentrum in Schiedam waar dagelijks verschillende lessen gegeven worden, dat actief samenwerkingen zoekt met docenten uit binnen en buitenland en waar ook aandacht is voor aanverwante activiteiten op het vlak van voeding, coaching en welbevinden.

Datum     zaterdag 4 april 2020.
Tijd          10.30 tot 16.30 uur.
Kosten    € 95,- excl. 21% btw.
Aantal deelnemers minimaal 12, maximaal 16.
Sluitingsdatum van inschrijving 23 maart 2020.
Erkend als bijscholing door de VYN  5 punten.