Daphne van Lunzen

Daphne van Lunzen

Intervisie pathologie en Yoga

olv Daphne van Lunzen

Tijdens de bijscholing ‘Intervisie pathologie (ziekteleer) en yoga (houdingen)’, gaan we de diverse ziektebeelden behandelen en wat deze voor een invloed kunnen hebben op het uitvoeren van houdingen. Maar ook wat voor een invloed hebben houdingen op ziektebeelden. Ons uitgangpunt is het menselijke lichaam in alle facetten en hoe het normaal hoort te werken. Dit doen we door iets van de basis van de anatomie en fysiologie te bespreken.

We gaan de volgende stelsels van het lichaam doornemen: bewegingsstelsel, neurologische stelsel, spijsverteringsstelsel, nieren. Hierna gaan we de meest gangbare aandoeningen in de basis doornemen waarbij je kunt denken aan de volgende ziektebeelden: diabetes, hart en vaatlijden, artritis, artrose, burn-out, hoge en lage bloeddruk en wat er verder nog ter tafel komt. In de ochtend bespreken we de theorie en in de middag gaan we dan bezig met intervisie, waarbij we op basis van wat we ‘s morgens hebben doorgenomen de relatie gaan leggen naar de yogahoudingen. Daar waar jullie vragen hebben gaan we proberen helder te krijgen wat de effecten zijn op het lichaam maar ook wat kunnen we veranderen aan de houding om deze toch het effect te geven wat de bedoeling is voor de uitvoerder.

De bijscholing wordt gegeven door Daphne van Lunzen. ”Ik ben al een aantal jaren actief in het onderwijs als docent anatomie & fysiologie en pathologie. Dit doe ik zowel binnen het reguliere onderwijs maar ook bij een yoga opleiding. Mijn passie is het om mensen mee te nemen in de wonderlijke wereld die lichaam heet. Wat er in het lichaam allemaal fout kan gaan en welke gevolgen dit heeft maar ook wat je er mogelijk tegen of mee zou kunnen doen. Graag wil ik jullie met deze bijscholing meenemen in het land van anatomie, fysiologie en pathologie (ziekteleer)”.

Datum     zaterdag 25 januari 2020. Volgeboekt, wachtlijst. *)
Tijd       10.30 tot 16.30 uur.
Kosten    € 95,- excl. 21% btw.
Aantal deelnemers minimaal 12, maximaal 16.
Sluitingsdatum van opgave 6 januari 2020.
Erkend als bijscholing door de VYN 5 punten

*) Als je belangstelling hebt voor deze bijscholing is het belangrijk je in te schrijven voor de wachtlijst. De lengte van deze lijst is bepalend of we de dag gaan herhalen. Als je naam op de wachtlijst staat krijg je in dat geval de gelegenheid om met voorrang in te schrijven. Mocht er ruimte komen op 18 januari dan krijg je uiteraard bericht.