Jacoline Norden

Jacoline Norden

Critical Alignment Yoga voor ouderen, 50/55+

olv Jacoline Norden

Ouder worden hoeft niet te betekenen dat we de positieve verbinding  met ons lichaam gaan verliezen.
In de Critical Alignment Yoga 50+ lessen geven we aandacht aan essentiële delen van ons lichaam, in een tegenstelde manier als hoe we die we in het dagelijks leven gebruiken. Zelfs na jaren van chronische stress, ervaren deelnemers hoe hun ‘alignment’ verbeterd. Hun mobiliteit en energie verbeteren. Zorgen over een onzekere toekomst in het ouder worden, draait om naar een relatie met het lichaam, gebaseerd op vertrouwen en zekerheid.

Lichamen die ziekte en ongelukken hebben ervaren, kunnen nog energie en zelfvertrouwen uitstralen.
De lessen dagen de deelnemers op een zachte en voorzichtige manier uit. Er is de uitdaging van vooruitgang, in plaats van acceptatie van problemen, waarin we ieder jaar een beetje minder gaan doen… De lessen helpen die spanning los te laten en ontwikkelen weer mobiliteit.

Het gaat er niet om de asana’s perfect uit te voeren. De oefeningen worden aangepast naar ieders behoefte. De ontwikkeling in Critical Alignment Yoga, kan beginnen op elk moment, er is geen competitie, het gaat om het vervullen van onze behoeften samen.

In de bijscholing onderzoeken we onze eigen creativiteit en mogelijkheden om de oudere deelnemer te begeleiden in het laten ervaren van meer mobiliteit en verbinding. We kijken naar hoe we de Critical Alignment tools kunnen gebruiken, zijn er aanpassingen nodig…?  En hoe wordt de les opgebouwd: thematisch, probleemgericht, meditatief…

De bijscholing wordt verzorgd door Jacoline Norden. Zij is werkzaam als CAT/Yoga docente sinds 2002. Jacoline: “Het werken met ouderen is een grote inspiratiebron geweest voor het verfijnen en toepassen van de Critical Alignment Yoga methodiek. Het ontwikkelde inlevingsvermogen en creativiteit, waar ik tot op de dag van vandaag nog plezier aan beleef. De oefeningen hebben een weldadig effect op de mensen. In die ervaring, op dat moment dat spanning vrij kan komen en energie kan gaan stromen voel ik de verbinding met die ene persoon of met de groep. In die ervaring kan ik steeds weer samen kijken, naar wat er allemaal nog mogelijk is, hoeveel ruimte we voor ons zelf weer in mogen nemen en waarin grenzen weg vallen.”

Datum       zaterdag 14 maart 2020. Volgeboekt, wachtlijst. )
Tijd             10.30 tot 16.30 uur.
Kosten       € 95,- excl. 21% btw.
Aantal deelnemers minimaal 12, maximaal 16.
Sluitingsdatum van opgave 24 februari 2020.
Erkend als bijscholing door de VYN 5 punten.

*) Als je belangstelling hebt voor deze bijscholing is het belangrijk je in te schrijven voor de wachtlijst. De lengte van deze lijst is bepalend of we de dag gaan herhalen. Als je naam op de wachtlijst staat krijg je in dat geval de gelegenheid om met voorrang in te schrijven. Mocht er ruimte komen op 14 maart dan krijg je uiteraard bericht.