Peter Haima

Peter Haima

Helende herstelyoga bij kanker

olv Peter Haima

Herstelyoga is een zachte, helende, integrale yoga speciaal ontwikkeld voor mensen met kanker, tijdens en na behandeling. Deze vorm van yoga stimuleert het zelf-herstellend vermogen van het lichaam, verbetert de algehele gezondheid en vermindert stress en pijnklachten.

Zachte en veilige oefeningen activeren de doorbloeding van organen en circulatie van lymfe. Er wordt veel aandacht besteed aan helende ademhalingsoefeningen, waaronder een langzame en diepe buikademhaling. Het lichaam komt hierdoor in een toestand van rust en herstel, het immuunsysteem wordt geactiveerd. De heling wordt verder verdiept door een vriendelijke aandacht voor alle fysieke, mentale en emotionele ervaringen (mindfulness) en een lange eindontspanning of Yoga Nidra.

In deze bijscholing zul je allereerst deze vorm van yoga zelf ervaren, waarna we onze ervaringen uitwisselen en de opbouw van de herstelyogales bespreken. Daarnaast krijg je medische uitleg over de ziekte waardoor je beter zult begrijpen hoe en waarom herstelyoga een helende werking heeft bij kanker. Tot slot krijg je een handleiding mee, waarmee je zelf lessen kunt voorbereiden om in groepsverband of individueel les te geven. Ook ben je hiermee in staat artsen en fysiotherapeuten te benaderen om je les onder hun aandacht te brengen.

Deze bijscholing wordt gegeven door Peter Haima. Peter: “In 2011 werd ik getroffen door kanker. Na mijn behandeling heb ik yoga ontdekt als helende methode om weer fit te worden en lichaam en geest in balans te brengen. Als medisch bioloog en kanker ervaringsdeskundige is het mijn passie om mensen te leren en te inspireren hoe ze op eigen kracht hun gezondheid en kwaliteit van leven kunnen verbeteren met yoga & mindfulness. Sinds 1 januari 2014 ben ik oprichter en eigenaar van Life-Force Yoga in Westervoort. Naast yogalessen verzorg ik mindfulness trainingen, ook geef ik lezingen en trainingen over yoga en medische onderwerpen en schrijf ik medische artikelen voor internationale bedrijven.”

Datum      zaterdag 1 februari 2020. Volgeboekt, wachtlijst. *)
Tijd          10.30 tot 16.30 uur.
Kosten     € 95,- excl. 21% btw.
Aantal deelnemers minimaal 12, maximaal 16.
Sluitingsdatum van inschrijving 13 januari 2020.
Erkend als bijscholing door de VYN 5 punten.

*) Als je belangstelling hebt voor deze bijscholing is het belangrijk je in te schrijven voor de wachtlijst. De lengte van deze lijst is bepalend of we de dag gaan herhalen. Als je naam op de wachtlijst staat krijg je in dat geval de gelegenheid om met voorrang in te schrijven. Mocht er ruimte komen op 18 januari dan krijg je uiteraard bericht.