Willeke Beckeringh

Willeke Beckeringh

Hara en Bekkenyoga

olv Willeke Beckeringh

In de yoga kunnen we het hara gebied beschouwen als een energetische basis.
Van daaruit zijn we met de aarde verbonden. Het hara gebied omvat onze buik, onderrug, flanken, aan de bovenzijde het middenrif, en aan de onderzijde de bekkenbodem. Je zou kunnen zeggen: Hara is een plek om vanuit ‘te Zijn’. Het is enerzijds onze basis van ontspanning, je veilig voelen bij jezelf. En anderzijds kunnen we ons hara ook ervaren als centrum van kracht en zelfvertrouwen in de wereld. 

In deze bijscholing gaan we zelf onze hara ruimte verkennen, met de kwaliteiten die daarbij horen. Dit doen we door polariteitsoefeningen, meridiaanyoga en het beleven van de adembeweging in verschillende yogahoudingen. Door ons ook te verbinden met ons hartcentrum kunnen we deze ervaringen integreren in een yogaserie en in meditatie. We werken veel met onze bekkenbodem en adembeweging.
Je krijgt oefenstof mee om ook bekkenbodemoefeningen te gaan gebruiken in je yogalessen.

De bijscholing Hara- en Bekkenyoga wordt gegeven door Willeke Beckeringh, Yogadocent en fysiotherapeut. Na haar HBO fysiotherapie heeft zij diverse beweegopleidingen gedaan, en vond uiteindelijk in de yoga haar thuis. De combinatie van een rustige Hatha Yoga met JnanaYoga, de nondualiteit van de Advaita Vedanta, zoals gegeven bij de opleiding Samsara, sloten erg goed bij haar aan en zijn tot op heden nog steeds de basis van haar yogalessen. Deze basis werd onder andere aangevuld met Meridiaan- en energetischeyoga door Marjo Vredenbregt en Hartbewustzijn van Janna Wingelaar’. Zelfcompassie speelt in haar lessen een belangrijke rol.
Sinds 2008 werkt Willeke als ontspanningsfysiotherapeut en Yogadocent in Assen. Daar geeft ze gewone yogalessen, therapeutische yogalessen en begeleidt ze patiënten in haar Fysiopraktijk, o.a. met bekkenpijn, ademmoeilijkheden, overprikkelingsklachten, chronische pijn, burn-out en andere psychosomatische klachten. Willeke is een echte duizendpoot geworden. Zij geniet ervan om verbindingen te leggen tussen haar vakgebieden en binnen haar vakgebieden. Het is haar passie om haar leerlingen en patiënten ervaringen van diepe ontspanning en verbinding mee te geven in haar lessen en therapie.

Datum       zaterdag 15 februari 2020.
Tijd           10.30 tot 16.30 uur.
Kosten € 95,- excl. 21% btw.
Aantal deelnemers minimaal 12, maximaal 16.
Sluitingsdatum van inschrijving 27 januari 2020.
Erkend als bijscholing door de VYN 5 punten.