Ronald Keulen.jpg

Ronald Keulen

Chi Neng Qigong is voor mij een van de belangrijkste pilaren van mijn leven. Voor mij zijn de resultaten van het beoefenen ervan, zowel op lichamelijk, emotioneel en spiritueel gebied. In een opwelling ben ik 16 jaar geleden begonnen. In het begin was het opletten om de oefeningen te kunnen leren. Cd’s en video waren hulpmiddelen, destijds waren er geen mensen die in Gelderland les gaven. Gedurende weekenden waarin de opleiding in Nederland plaatsvond, was duidelijk voelbaar dan de Qi in mijn lichaam toenam Na en paar jaar begonnen Mia en ik de wereld te verbreden, we gingen (en gaan nog) naar China. Dat was voor ons een transformatie om kennis te maken met Chinese leraren die in het medicijnloze ziekenhuis van dr. Pang Ming een 2 jarige opleiding hadden genoten. Een volledig onbekende wereld ging voor ons open. Tijdens die tijd hebben wij echt geleerd en ervaren wat het potentieel van Chi Neng Qigong is. Het echte potentieel gaat verder dan het genezen van kleine en grote aandoeningen. Voor op staat het verblijven in de Qi Staat (van Zijn). Wat meer concreet: het binnenhouden van de opgenomen originele Qi van het universum, zorgt voor een staat van serene rust en een situatie waarin alles goed is zoals het is. Hoe zou het zijn als wij mensen in deze staat zouden kunnen verblijven en of vanuit die staat van zijn energiek kunnen handelen in de buitenwereld.

Tot op de dag van vandaag ben ik dankbaar voor iedereen die ik hebben ontmoet en voor stormachtige en liefdevolle ontwikkeling van wie wij zijn. Onderstaande foto was gemaakt op een van die prachtige momenten.

Lesgeven

Lesgeven is mijn passie, vanaf het eerste moment. Het is aanvoelen van wat er nodig is om een ieder en de groep op zich verder te laten groeien. De ene keer is dat oefenen dan weer uitleggen en corrigeren en meegaan in de flow. Terugkijkend is er een rode draad in mijn lesgeven. De lessen bestaan uit eenvoudige fysieke oefeningen, het leren van helende klanken, heling, en genieten van de staat van Zijn.